Supa din rosii proaspete cu ulei aromatizat cu busuioc

Postat de Satisfyyourcravings in Supe
12 Dec 2015 | 3361 vizualizari
Supa din rosii proaspete cu ulei aromatizat cu busuioc

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • 2 kg rosii (eu am folosit cherry)
  • 2 catei de usturoi
  • otet balsamic
  • Pentru uleiul aromatizat:
  • 30 grame busuioc
  • 200 ml ulei de masline
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Se indeparteaza funzele de busuioc de pe tulpini si se aseaza intr-un mojar, pastrand cateva pentru ornare. Se adauga sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga uleiul si se amesteca pentru omogenizare. 

Se toaca tulpinile si se soteaza in putin din uleiul obtinut anterior, impreuna cu usturoiul feliat, pentru 1 minut. 

Se adauga apoi rosiile taiate, 100 ml de apa, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa 5 minute. Se adauga otetul si sare, se amesteca si se ia de pe foc.

Cu ajutorul unui blender se transforma intr-o crema. 

Se serveste supa cu uleiul aromatizat, frunze de busuioc si sandvis cu branza optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din rosii proaspete cu ulei aromatizat cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa crema de mazare

Postat de oanapl

Supa crema de mazare

Se topește untul. Se pune ceapa tocată la călit, apoi se adaugă legumele spălate, curățate și tăiate cubulețe să se călească un minut. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert 20 de...

Citeste continuarea

Supa de legume cu paste litere

Postat de Constelatialeu

Supa de legume cu paste litere

Am curatat legumele, le-am spalat, ceapa am taiat-o mai marunt, morcovul, pastarnacul si telina le-am dat pe razatoarea mare. Intr-o tigaie mai mare am asezat toate legumele, mai putin conopida...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2015, 14:29
la 12.12.2015, 14:33
E un fel de gazpacho, tare bună, revenoasă, cu puteri nebănuite chiar dacă pare aşa de "firavă" ca şi consistenţă. Mie îmi place cu crutoane ori cu pâine prăjită, asta dacă nu o beau, în cazul că o bun într-un bol din acela cu codiţă (ca la ceaşcă).
la 12.12.2015, 15:09
la 12.12.2015, 15:18
gustoasa
la 12.12.2015, 21:22
Arata bine!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking