Ingrediente
- Pentru supa:
- 2 kg rosii (eu am folosit cherry)
- 2 catei de usturoi
- otet balsamic
- Pentru uleiul aromatizat:
- 30 grame busuioc
- 200 ml ulei de masline
- sare grunjoasa
Mod de preparare
Se indeparteaza funzele de busuioc de pe tulpini si se aseaza intr-un mojar, pastrand cateva pentru ornare. Se adauga sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga uleiul si se amesteca pentru omogenizare.
Se toaca tulpinile si se soteaza in putin din uleiul obtinut anterior, impreuna cu usturoiul feliat, pentru 1 minut.
Se adauga apoi rosiile taiate, 100 ml de apa, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa 5 minute. Se adauga otetul si sare, se amesteca si se ia de pe foc.
Cu ajutorul unui blender se transforma intr-o crema.
Se serveste supa cu uleiul aromatizat, frunze de busuioc si sandvis cu branza optional.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din rosii proaspete cu ulei aromatizat cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|