Supa din rosii proaspete cu ulei aromatizat cu busuioc

Postat de Satisfyyourcravings in Supe
12 Dec 2015 | 3343 vizualizari
Supa din rosii proaspete cu ulei aromatizat cu busuioc

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • 2 kg rosii (eu am folosit cherry)
  • 2 catei de usturoi
  • otet balsamic
  • Pentru uleiul aromatizat:
  • 30 grame busuioc
  • 200 ml ulei de masline
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Se indeparteaza funzele de busuioc de pe tulpini si se aseaza intr-un mojar, pastrand cateva pentru ornare. Se adauga sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga uleiul si se amesteca pentru omogenizare. 

Se toaca tulpinile si se soteaza in putin din uleiul obtinut anterior, impreuna cu usturoiul feliat, pentru 1 minut. 

Se adauga apoi rosiile taiate, 100 ml de apa, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa 5 minute. Se adauga otetul si sare, se amesteca si se ia de pe foc.

Cu ajutorul unui blender se transforma intr-o crema. 

Se serveste supa cu uleiul aromatizat, frunze de busuioc si sandvis cu branza optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din rosii proaspete cu ulei aromatizat cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Postat de bylaura

Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Am pus in vasul de 3 l. , apa pana la jumate si legumele tocate marunt, apoi am pus pe aragaz la foc mediu, cu capacul asezat. Cand acul indicatorului a ajuns in zona verde (c.c.a. 10 min.), am...

Citeste continuarea

Supa crema de legume cu bacon crocant

Postat de merisor67

Supa crema de legume cu bacon crocant

Spălăm bine roșiile și le opărim în apă clocotită cu puțină sare, apoi le lăsăm să se tempereze și le curățăm. Curățăm restul legumelor și le tocăm cuburi. Punem uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2015, 14:29
la 12.12.2015, 14:33
E un fel de gazpacho, tare bună, revenoasă, cu puteri nebănuite chiar dacă pare aşa de "firavă" ca şi consistenţă. Mie îmi place cu crutoane ori cu pâine prăjită, asta dacă nu o beau, în cazul că o bun într-un bol din acela cu codiţă (ca la ceaşcă).
la 12.12.2015, 15:09
la 12.12.2015, 15:18
gustoasa
la 12.12.2015, 21:22
Arata bine!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking