Ingrediente
- 2 lingurite cu varf de pasta miso alba (pasta din soia fermentata)
- 1 mana alge uscate
- 4 fire ceapa verde
- 160 grame bok choy (spanac asiatic)
- 160 de grame ciuperci (eu am folosit ciuperci Shiitake si Shimeji albe proaspete)
- 200 grame tofu moale (silken)
- 125 grame taitei Soba
- 1 lime
- 1 lingura ulei picant sau sos picant
Mod de preparare
Algele se rup in bucati daca este nevoie si se adauga, impreuna cu 1.2 litri de apa si pasta de miso, intr-o oala pentru supa, la foc mediu.
Se taie ceapa rondele si bok choy in bucati mici. Se adauga in supa impreuna cu ciupercile si tofu taiat cuburi. Se lasa la fiert 5 minute.
Taiteii se fierb separat, confrom instructiunilor de pe ambalaj, apoi se adauga in supa, impreuna cu sucul de lime.
Se serveste imediat cu ulei picant sau sos picant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa japoneza cu taitei Soba, tofu, alge si miso" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|