Supa japoneza cu vita si taietei soba
Postat de Sylvia in Pui 11 Oct 2013 | 7872 vizualizari
Este o supa extraordinara de care m-am indragostit la Paris unde am mancat la un restaurant japonez extraordinar, simplu decorat, chiar modest dar cu preparate proaspete si cu un puhoi de oameni care asteptau la usa sa reuseasca sa intre …asta da semn bun la un restaurant. Despre bucataria japoneza nu stiu inca mare lucru , pentru multi dintre noi inseamna sushi …dar e mult mai mult decat atat, eu pe masura ce ii descopar preparatele ma indragostesc de ea, de pasta miso, de piperul rosu japonez, de pastele soba din grau negru….de culori, arome si texturi. Sper sa reusesc sa descopar si sa va transmit cat mai multe din retetele lor, pentru azi aceasta supa japoneza cu vita si taietei soba.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (14)
la 11.10.2013, 23:24
ce fain arata!
la 11.10.2013, 23:34
Ce buna trebuie sa fie!
la 11.10.2013, 23:36
la 11.10.2013, 23:39
ce bineeee ca nu dormiti
la 11.10.2013, 23:39
buan si iute Buni dar merge perfect cu frigul de afara
la 12.10.2013, 00:21
delicioasa supa ai facut si arata super bine
la 12.10.2013, 06:49
cit de bine arata. si in china am mincat supe tot in genul asta si mi-au placut mult
la 12.10.2013, 10:10
Interesant! Întrebare: tăieții soba sunt din făină de orez, cu ce fel de arome???
la 12.10.2013, 14:01
Grozava
la 12.10.2013, 17:39
Ma bucur ca va place reteta sa o testati cand aveti ocazia ,e altceva ....si sunt binevenite schimbarile
la 12.10.2013, 17:40
Bucataras si eu imi doresc sa ajung o data in China si in Japonia ...sper sa si reusesc, eu am mancat la restaurante bune japoneze si chinezesti la Paris, despre bucataria japoneza chiar nu stiam mult dar sunt in expansiune de documentare mi-am comandat niste carti si o sa testez mai multe retete
la 12.10.2013, 17:45
Panacris taieteii soba sunt alaturi de taieteii uden si ramen cei mai consumati in Japonia? Taietei soba sunt taietei din faina neagra de sarrasin/hrisca sau grau negru cu apa, sunt de culori diferite de la negru maiintens la gri in functie de tratarea graului. Se pregatesc lasandu-i in apa clocotita 5 minute is sunt f buni si sanatosi. Taieteii de orez de care zici tu sunt f buni si ei si mai sunt taieti de soia, transparenti atunci cand sunt pusi in apa
COMENTEAZA