Supa japoneza cu vita si taietei soba

Postat de Sylvia in Pui
11 Oct 2013 | 7872 vizualizari

Este o supa extraordinara de care m-am indragostit la Paris unde am mancat la un restaurant japonez extraordinar, simplu decorat, chiar modest dar cu preparate proaspete si cu un puhoi de oameni care asteptau la usa sa reuseasca sa intre …asta da semn bun la un restaurant. Despre bucataria japoneza nu stiu inca mare lucru , pentru multi dintre noi inseamna sushi …dar e mult mai mult decat atat, eu pe masura ce ii descopar preparatele ma indragostesc de ea, de pasta miso, de piperul rosu japonez, de pastele soba din grau negru….de culori, arome si texturi. Sper sa reusesc sa descopar si sa va transmit cat mai multe din retetele lor, pentru azi aceasta supa japoneza cu vita si taietei soba.

Inapoi la reteta

Comentarii (14)

la 11.10.2013, 23:24
ce fain arata!
la 11.10.2013, 23:34
Ce buna trebuie sa fie!
la 11.10.2013, 23:36
la 11.10.2013, 23:39
ce bineeee ca nu dormiti
la 11.10.2013, 23:39
buan si iute Buni dar merge perfect cu frigul de afara
la 11.10.2013, 23:47
la 12.10.2013, 00:21
delicioasa supa ai facut si arata super bine
la 12.10.2013, 06:49
cit de bine arata. si in china am mincat supe tot in genul asta si mi-au placut mult
la 12.10.2013, 09:44
la 12.10.2013, 10:10
Interesant! Întrebare: tăieții soba sunt din făină de orez, cu ce fel de arome???
la 12.10.2013, 14:01
Grozava
la 12.10.2013, 17:39
Ma bucur ca va place reteta sa o testati cand aveti ocazia ,e altceva ....si sunt binevenite schimbarile
la 12.10.2013, 17:40
Bucataras si eu imi doresc sa ajung o data in China si in Japonia ...sper sa si reusesc, eu am mancat la restaurante bune japoneze si chinezesti la Paris, despre bucataria japoneza chiar nu stiam mult dar sunt in expansiune de documentare mi-am comandat niste carti si o sa testez mai multe retete
la 12.10.2013, 17:45
Panacris taieteii soba sunt alaturi de taieteii uden si ramen cei mai consumati in Japonia? Taietei soba sunt taietei din faina neagra de sarrasin/hrisca sau grau negru cu apa, sunt de culori diferite de la negru maiintens la gri in functie de tratarea graului. Se pregatesc lasandu-i in apa clocotita 5 minute is sunt f buni si sanatosi. Taieteii de orez de care zici tu sunt f buni si ei si mai sunt taieti de soia, transparenti atunci cand sunt pusi in apa

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking