Supa japoneza cu vita si taietei soba

Postat de Sylvia in Pui
11 Oct 2013 | 7856 vizualizari
Supa japoneza cu vita si taietei soba

Este o supa extraordinara de care m-am indragostit la Paris unde am mancat la un restaurant japonez extraordinar, simplu decorat, chiar modest dar cu preparate proaspete si cu un puhoi de oameni care asteptau la usa sa reuseasca sa intre …asta da semn bun la un restaurant. Despre bucataria japoneza nu stiu inca mare lucru , pentru multi dintre noi inseamna sushi …dar e mult mai mult decat atat, eu pe masura ce ii descopar preparatele ma indragostesc de ea, de pasta miso, de piperul rosu japonez, de pastele soba din grau negru….de culori, arome si texturi. Sper sa reusesc sa descopar si sa va transmit cat mai multe din retetele lor, pentru azi aceasta supa japoneza cu vita si taietei soba.

Ingrediente

  • Avem nevoie de
  • 100 grame de carne de vita frageda pe persoana( eu am pus rosbeef dar merge si antricot sau si mai bine filé de vita) ,
  • 40 grame de paste soba de persoana,
  • morcov,
  • ceapa verde,
  • ardei rosu,
  • ardei picant,
  • putin usturoi zdrobit,
  • sos soia,
  • fond de vita sau supa de vita 300 ml de persoana,
  • ardei iute rosu.

Mod de preparare

Preparare: particularitatea acestei supe este ca legumele se aseaza crude in farfurie taiate foarte fin, urmand sa fie gatite de supa clocotita turnata peste ele. Carnea de vita se taie bucati foarte fine, atat de fine cat reusiti sa le taiati si se rumenesc putin la foc viu intr-un ulei cu punct de ardere inalt. Avem nevoie de o supa concentrata si aromata de vita in care adaugam putin sos de soia si pregatim taieteii soba care se pun in apa clocotita si se lasa pret de 5 minute.

Montajul super este simplu intr-o farfurie mare (imensa :)  sau bol mare) se aseaza taieteii fierti. Se adauga apoi legumele taiate fin si carnea, in centru se aseaza usturoiul crud.Supa de vita o turnam in wok-ul in care am prajit carnea ca sa deglasam aroma de carne si sa o aducem din nou la punctul de fierbere si asa clocotita se toarna in farfurie.

O sa observati mici bule foarmate pe langa legume, supa clocotita gateste efectiv legumele care raman in acelasi timp crocante si aromate. Dupa 2 minute este numai buna de servit, fierbinte si picanta dupa gust in farfuria mea se vede destul de mult ardei iute, voi incercati-va singuri gusturile si curajul.

Este o supa extraordinara, am facut-o deja in mai multe variante cu taitei albi, cu ciuperci negre chinezesti, maine o sa o fac cu pui cu ciuperci aromate, sotul meu iubeste la nebunie aceasta supa picanta si mancarea asiatica iar pentru mine este un prilej in plus sa testez noi retete va doresc pofta buna si va invit sa testati reteta cu ce aveti la indemana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa japoneza cu vita si taietei soba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aripioare de pui la cuptor

Postat de Constelatialeu

Aripioare de pui la cuptor

Curatam aripioarele le taiem si le spalam. Le asezam intr-o tava cu hartie de copt, apoi adaugam cartofii taiati in bucati mai mari, ceapa si ardeiul le taiem in bucati mai mari, adaugam si cateii...

Citeste continuarea

Ciocănele în vin alb

Postat de portiadelumina

Ciocănele în vin alb

Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2013, 23:24
ce fain arata!
la 11.10.2013, 23:34
Ce buna trebuie sa fie!
la 11.10.2013, 23:36
la 11.10.2013, 23:39
ce bineeee ca nu dormiti
la 11.10.2013, 23:39
buan si iute Buni dar merge perfect cu frigul de afara

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking