Ingrediente
- Avem nevoie de
- 100 grame de carne de vita frageda pe persoana( eu am pus rosbeef dar merge si antricot sau si mai bine filé de vita) ,
- 40 grame de paste soba de persoana,
- morcov,
- ceapa verde,
- ardei rosu,
- ardei picant,
- putin usturoi zdrobit,
- sos soia,
- fond de vita sau supa de vita 300 ml de persoana,
- ardei iute rosu.
Mod de preparare
Preparare: particularitatea acestei supe este ca legumele se aseaza crude in farfurie taiate foarte fin, urmand sa fie gatite de supa clocotita turnata peste ele. Carnea de vita se taie bucati foarte fine, atat de fine cat reusiti sa le taiati si se rumenesc putin la foc viu intr-un ulei cu punct de ardere inalt. Avem nevoie de o supa concentrata si aromata de vita in care adaugam putin sos de soia si pregatim taieteii soba care se pun in apa clocotita si se lasa pret de 5 minute.
Montajul super este simplu intr-o farfurie mare (imensa :) sau bol mare) se aseaza taieteii fierti. Se adauga apoi legumele taiate fin si carnea, in centru se aseaza usturoiul crud.Supa de vita o turnam in wok-ul in care am prajit carnea ca sa deglasam aroma de carne si sa o aducem din nou la punctul de fierbere si asa clocotita se toarna in farfurie.
O sa observati mici bule foarmate pe langa legume, supa clocotita gateste efectiv legumele care raman in acelasi timp crocante si aromate. Dupa 2 minute este numai buna de servit, fierbinte si picanta dupa gust in farfuria mea se vede destul de mult ardei iute, voi incercati-va singuri gusturile si curajul.
Este o supa extraordinara, am facut-o deja in mai multe variante cu taitei albi, cu ciuperci negre chinezesti, maine o sa o fac cu pui cu ciuperci aromate, sotul meu iubeste la nebunie aceasta supa picanta si mancarea asiatica iar pentru mine este un prilej in plus sa testez noi retete va doresc pofta buna si va invit sa testati reteta cu ce aveti la indemana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa japoneza cu vita si taietei soba" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|