Ingrediente
- 500 g piept de pui dezosat,
- 3 fire de ceapă verde,
- 3 tije de țelină,
- 3 morcovi,
- 200 g ciuperci (de preferat shiitake - ciuperci japoneze),
- 3 linguri ulei,
- 3 linguri pastă tomate,
- 200 ml supă de vită sau pui,
- 100 g spanac,
- 1/2 salată Iceberg,
- 1 lingură sos soia,
- 1 linguriță zahăr,
- 4 cești orez,
- sare.
Mod de preparare
Carnea și legumele se taie toate în fâșii subțiri. Eu alegând puiul am preferat să-l tai în cubulețe, vita este obligatoriu să se taie în fâșii foarte subțiri. Călim carnea în ulei încins până se rumenește. Adăugăm legumele pe rând, amestecând tot timpul. Adăugăm supa, pasta de tomate, sosul de soia, sarea și zahărul. Se fierb la foc mare pentru 3 minute, amestecând din când în când. Servim fierbinte cu orez înăbușit și ornăm cu ceapă verde.
PS: Se mai poate adăuga tofu și înlocui orezul cu tăiței de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sukijaki" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|