Ingrediente
- 3 pulpe de pui dezosate
- sare si piper dupa gust
- 1/2 lingurita de oregano uscat
- 1 lingura ulei de masline
- pt pilaf:
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 praz
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov maricel
- 2 rosii
- sare si piper dupa gust
- 1 cana orez
- 2 cani si jumatate de apa
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare
Carnea de pui splata si taiata in bucati mai mari, se condimenteaza cu sare, piper, oregano si se prajeste putin in 1 lingura ulei de masline. se scoate si se da deoparte, iar in tigaia in care am prajit carnea punem inca 2-3 linguri ulei de masline, prazul curatat si spalat si taiat rondele. Dupa ce s-a calit prazul se adauga morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari si ardeiul taiat julien. se lasa sa se caleasca toate 5 minute, se adauga rosiile curatate de coaja si taiate in cuburi mari, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Se mai lasa 2-3 minute pe foc sa se caleasca toate. Pregatim un vas termorezistent in care punem legumele calite, orezul spalat, apa necesara pilafului si amestecam. Deasupra punem carnea de pui, acoperim vasul cu capac si dam la cuptorul incins la 160-170 grade pt 1 ora. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|