Ingrediente
- 6 ciocănele pui
- condiment pentru carne pui
- boia de ardei iute
- 4 caţei usturoi
- oregano
- 1 lingură delikat
- 1 morcov mic
- ½ ardei roşu
- 10 cm tija praz
- 1 ceapă mică roşie
- 50 g mazăre congelată
- 50 g fasole verde congelată
- 50 g ciuperci congelată
- ¾ cană orez bob lung
- ½ linguriţă curry
Mod de preparare
Ciocănele de pui le-am condimentat, amestecănd bine-bine, apoi le-am dat la frigider pentru 2 ore.
După 2 ore am pus ciocanele într-un vas de yena şi am dat la cuptor pentru 1 oră.
Am pregătit legumele, am pus la calit morcovul, ardeiul, prazul, ceapa, iar când acestea s-au înmuiat putin am adăugat orezul. Am lasat cca 2 minute, apoi am pus si legumele congelate. Am adugat puţină apă caldă şi am lăsat să se fiarbă. Când orezul a fost aproape gata, am pus ½ linguriţă curry. Am pus orezul într-un vas de yena şi am dat la cuptor ptr 15 minute.
Am servit ciocanelele cu orezul cu legume, împreună cu o salata combinată de vară (salată verde, ridichi, rosii, castravete, praz, ceapă roşie).
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu copanele la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|