Pui Shanghai si Salata de morcov marinat

Postat de Lia1 in Pui
6 Sep 2013 | 6006 vizualizari
Pui Shanghai si Salata de morcov marinat

Veti spune: "ia uite si la asta iar a scris o introducere de o jumatate de pagina pentru un meniu pe care il stim cu totii :). Sa stiti ca am citit ingredintele la o pagina de "pui shanghai" din bucataras si ma bucur ca aduce ceva nou: carnea se amesteca cu usturoi zdrobit, aromele sunt la dublu fata de majoritatea retetelor,toate aceste condimente amestecandu-se cu faina (se pudreaza carnea intr-o punga cu acest amestec) si este o varianta fara mustar. Noua ne-a placut, i-am ramas fideli, este pentru a-5-a oara cred cand preparam asa. Reteta o am de pe "lalena.ro" si sunt multumita pentru sugestia pe care ne-a dat-o sa-i asociem salata de morcov marinat. Noi ne-am indragostit de aceasta salata foarte populara in Republica Moldova, ei o numesc "salata in stil corean". Ce mi-a placut la ea, si m-am straduit sa reproduc, faptul ca morcovul se da pe o razatoare speciala pt aceasta salata care scoate fire subtiri si lungi ca niste paie, nu marunte ca la ciorba. Eu n-am o astfel de razatoare si am scos firele cu un cutit multifunctional cu partea pt varza. E drept ca jumatate am bagat si la razatoarea robotului punand cate 1/3 morcov pe lung, ca sa nu pierd timp mult dar ideea e ca nu este zobuita si arata asa frumos ca o "capitza" vorba lui Cristi. Astazi am facut-o dupa reteta lui Miha, careia ii multumesc, pentru ca Lena o facea cu zahar in loc de miere si restul ingredientelor la Miha sunt mult mai bine echilibrate, mai pe gustul meu. Nu mancam morcov crud (dupa care nu ma omor) decat in salata de varza dulce, in formula asta intra la greu vitamina E, o salata cu o aroma intensa datorita coriandrului care nu trebuie sa lipseasca. Voi puteti dubla cantitatile la puiul shanghai.

Ingrediente

  • SALATA DE MORCOV MARINAT
  • 500 g morcov
  • 1 lingurita de miere (1 lingura cui ii place dulce)
  • 2 linguri otet
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita rasa boabe de coriandru macinate
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita sare
  • PUI SHANGHAI
  • Piept de pui-1 buc (Folositi piept de pui dezosat si fara piele)
  • Oua-2 buc
  • Pesmet alb-150 g
  • Susan-30 g
  • Usturoi-4 catei
  • Faina-3 linguri
  • Sare-1/2 lingura
  • Piper negru-1/2 lingurita
  • Boia de ardei rosu dulce-1/2 lingurita
  • Praf de Curry-1/2 lingurita
  • Busuioc uscat-1/2 lingurita

Mod de preparare

SALATA DE MORCOV MARINAT

Este recomandat ca aceasta salata sa se faca cu o zi inainte si sa se tina in borcan cu capac. Imprumuta mult mai bine aromele, se face mai buna.

Morcovii se curata si se spala bine. Apoi se dau prin razatoarea speciala din aia mai fina, ca sa iasa morcovul subtire si lung, ca niste paie.

Se adauga otetul, uleiul si mirodeniile conform cantitatilor de mai sus.

In aceasta reteta este foarte important ingredientul "coriandru" -  ii da aroma si gust deosebit. Boabele se vor macina.
   
Se amesteca bine cu mainile toata compozitia si se freaca bine pana morcovul lasa suc.

Se poate manca si imediat, dar este mult mai bun daca il lasati peste o noapte la frigider.

Se poate pastra cateva saptamani intr-un borcan, presat bine si borcanul inchis ermetic.
   
Salata insoteste mancaruri din carne si legume.

PUI SHANGHAI

Pieptul de pui se spala bine si se taie felii subtiri si lungi.

Se pun toate bucatile de pui intr-un castron, se presara peste el usturoi zdrobit bine si se amesteca pana se distribuie uniform usturoiul prin carne.

Intr-o punga curata se pune faina, sarea si restul de mirodenii.
Recomand sa folositi macar 80% din cele pe care le-am pus aici in reteta (sa fie aromata bine carnea).
   
Punga o inchideti, agitati bine sa se amestece toate mirodeniile cu faina.
Apoi puneti toata carnea in punga, iarasi inchideti si agitati bine astfel incat fiecare bucatica de carne sa fie bine pudrata.

Fiecare bucatica de carne o treceti prin ouale batute bine.

Apoi prin pesmetul amestecat cu susan si putina sare.

Le prajiti apoi intr-o tigaie cu ulei incins la foc mediu, pana se rumeneste pe ambele parti dar fara a le arde :P

Se scot pe o farfurie acoperita cu prosop de hartie ca sa absoarba uleiul.
   
Merg si cu o garnitura de ciuperci marinate dar dau reteta cu alta ocazie.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Shanghai si Salata de morcov marinat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Snitel parizian din piept de pui

Postat de RODIMUR

Snitel parizian din piept de pui

Se spală pieptul de pui și se lasă să se scurgă de apă într-o strecurătoare. Din ouă, sare, piper și făină se prepară compoziția pentru șnițele, un aluat ca acela pentru...

Citeste continuarea

Piept de pui cu praz la cuptor

Postat de timea

Piept de pui cu praz la cuptor

Spalam bine ardeii si prazul, iar vanata spalata o curatam. Taiem prazul rondele si il calim intr-o tigaie in care am picurat un pic de ulei de masline. Adaugam ardeiul rosu si verde taiate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2013, 20:05
Super
la 06.09.2013, 20:08
Interesant și de probat!
la 06.09.2013, 20:15
Buna tare papica si prezentarea ireprosabila
la 06.09.2013, 20:20
super! o sa fac si eu
la 06.09.2013, 20:23

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking