Pui Shanghai si Salata de morcov marinat
Postat de Lia1 in Pui
6 Sep 2013 | 5696 vizualizari
Veti spune: "ia uite si la asta iar a scris o introducere de o jumatate de pagina pentru un meniu pe care il stim cu totii :). Sa stiti ca am citit ingredintele la o pagina de "pui shanghai" din bucataras si ma bucur ca aduce ceva nou: carnea se amesteca cu usturoi zdrobit, aromele sunt la dublu fata de majoritatea retetelor,toate aceste condimente amestecandu-se cu faina (se pudreaza carnea intr-o punga cu acest amestec) si este o varianta fara mustar. Noua ne-a placut, i-am ramas fideli, este pentru a-5-a oara cred cand preparam asa. Reteta o am de pe "lalena.ro" si sunt multumita pentru sugestia pe care ne-a dat-o sa-i asociem salata de morcov marinat.
Noi ne-am indragostit de aceasta salata foarte populara in Republica Moldova, ei o numesc "salata in stil corean".
Ce mi-a placut la ea, si m-am straduit sa reproduc, faptul ca morcovul se da pe o razatoare speciala pt aceasta salata care scoate fire subtiri si lungi ca niste paie, nu marunte ca la ciorba.
Eu n-am o astfel de razatoare si am scos firele cu un cutit multifunctional cu partea pt varza. E drept ca jumatate am bagat si la razatoarea robotului punand cate 1/3 morcov pe lung, ca sa nu pierd timp mult dar ideea e ca nu este zobuita si arata asa frumos ca o "capitza" vorba lui Cristi.
Astazi am facut-o dupa reteta lui Miha, careia ii multumesc, pentru ca Lena o facea cu zahar in loc de miere si restul ingredientelor la Miha sunt mult mai bine echilibrate, mai pe gustul meu.
Nu mancam morcov crud (dupa care nu ma omor) decat in salata de varza dulce, in formula asta intra la greu vitamina E, o salata cu o aroma intensa datorita coriandrului care nu trebuie sa lipseasca.
Voi puteti dubla cantitatile la puiul shanghai.