Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar

Postat de rocsi_1612 in Pui
22 Apr 2013 | 13217 vizualizari
Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar

De mult timp vazusem reteta la Miha si tot am zis las ca o prepar, las ca o prepar..Zilele astea chiar eram in pana de idei si cum umblam eu pe la calculator am dat iar de ea si am zis asta este, trebuie neaparat sa o pregatesc. Daca ati sti cat de bun a iesit totul si gustos!!! Va recomand reteta iar tie Miha nu imi ramane decat sa iti multumesc mult!

Ingrediente

  • 4 copanele de pui
  • 4 cartofi
  • 2 linguri mustar
  • 3 linguri ulei + 1 lingura pentru uns vasul
  • 3 -4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 varf lingurita vegeta
  • cimbru uscat
  • oregano uscat

Mod de preparare

Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie. Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa, asezam feliile de cartofi si le condimentam cu sare, piper si putin oregano uscat. Peste cartofi punem copanelele.

Curatam usturoiul si il pisam. Peste el adaugam mustarul si uleiul si frecam pana obtinem o pasta. Condimentam cu sare, piper, varful de vegeta si cimbru uscat. Tot acest sos il subtiem cu putina apa, apoi il turnam uniform peste cartofi si copanele.

Acoperim vasul cu capacul sau si il introducem in cuptor. Aprindem cuptorul si lasam preparatul 50-60 de minute pana este bine patrunsa carnea.
Scoatem capacul si le mai lasam 10 minute la foc putin mai mare sa prinda o crusta usor aurie!  Cand sunt gata scoatem vasul din cuptor, lasam sa se racoreaca si servim.

Noi am pregatit o salata din rosii, castraveti si ridichii. Puteti servi si cu muraturi sau alte salate! Yamiiii ce bun a mai fost!!!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Copanele de pui cu cartofi si rozmarin

Postat de diaconta

Copanele de pui cu cartofi si rozmarin

Pulpele se spala,se sterg cu un prosop,se condimenteaza.Se face un amestec din mustar,crema de branza si sosul dulce-acrisor.Se pun pulpele intr-un vas termorezistent si se ung cu amestecul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2013, 21:38
vai Rocsi,mi-e foame rau)
la 22.04.2013, 21:42
Am zic eu ca-s vedete copanele astea,cum a dat coltul ierbii,cum au iesit la interval....
la 22.04.2013, 21:47
apai atunci mie sa-mi multumesti cu portie dubla!
la 22.04.2013, 21:48
Mie trebuia să-mi opreşti doar muştar simplu Super!
la 22.04.2013, 21:57
si eu pap ce ai facut tu aici

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking