Ingrediente
- 4 pulpe de pui superioare
- 5 cartofi
- sare
- piper
- boia iute sau dulce
- curry
- praf de usturoi
- Pentru sos:
- 5-6 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de mustar ( eu am pus dijon cu hrean)
- putin cimbru
- sare
- In plus:
- 2 linguri de ulei de masline pentru uns tava si putina apa
Mod de preparare
Spalam bine pulpele, le curatam (eu am preferat fara piele, dar voi puteti sa le lasati asa, crestandu-le putin ) si le condimentam pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi, boia si curry; le asezam intr-o tava pe care am uns-o cu putin ulei si am asezat inainte cartofii taiati in bucati mai groase pe lung, iar peste pulpele condimentate;
Pentru sos: Usturoiul il curatam, il pisam bine cu sare, peste punem uleiul, amestecam pana iese o pasta albicioasa, pe urma punem mustarul si cimbrul.
Ungem carnea din tava cu sosul obtinut, punem putina apa, acoperim tava cu capac sau cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 45 min; dupa care luam capacul si lasam sa se rumeneasca cca. 15 min ( depinde si de cuptor).
Pofta buna!
Noi am servit alaturi de o salata de varza
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sos de mustar si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|