Ingrediente
- 8 copanele de pui
- piper macinat
- sare
- condimente pentru pui
- 1 lingurita rasa de boia iute
- ulei pentru prajit
- Sos:
- 1 lingura de unt
- 4 linguri pasta de rosii
- 2 lingurite miere
- 1 lingurita rasa de boia iute
- 1 catel de usturoi
- sare
Mod de preparare
Am spalat si curatat bine copanelele de pui apoi le-am lasat la zvantat.
Le-am asezonat cu sare,piper macinat ,boia iute si sare si le-am lasat la odihnit o jumatate de ora.
Intr-o tigaie am pus la incins ulei cam de doua degete.
Am prajit copanelele la foc mic spre mediu pana s-au patruns bine si s-au rumenit frumos.
Le-am scos intr-un vas si le-am lasat deoparte pana am pregatit sosul.
Am topit untul iar usturoiul l-am taiat marunt.
Am calit usturoiul in unt aprox 1 minut apoi am adaugat pasta de rosii,boiaua ,mierea si un praf de sare.
Am lasat sa fiarba pe foc mic amestecand continuu pana am obtinut un sos legat .
Am pus copanelele peste sos si le-am lasat sa fiarba 1-2 minute pe fiecare parte pana au fost bine acoperite de sos.
Se servesc alaturi de o garnitura la alegere.:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele dulci-picante" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|