Pui la cuptor asezonat cu pilaf

Postat de Sorinutza in Pui
25 Aug 2013 | 3713 vizualizari
Pui la cuptor asezonat cu pilaf

Nu mai facusem de mult un pui la cuptor pe sticla si m-am gandit ca este mometul potrivit sa-l fac, avand in vedere si faptul ca urma sa primim musafiri. Si totusi, am schimbat putin datele problemei si am facut pui umplut la cuptor si pilaf.

Ingrediente

  • 1 pui in jur de 1,200kg
  • Pentru ungerea puiului am folosit urmatoarele ingrediente :
  • ulei : 50-60ml
  • patrungel uscat
  • piper
  • usturoi (4-5catei)
  • delicat de pui
  • cimbru uscat
  • boia iute
  • rozmarin uscat
  • 1 morcov mare pt umplere
  • Pentru pilaf am folosit :
  • ulei - 10-20gr
  • orez - o cana
  • delikat
  • sare
  • ceapa mica
  • piper
  • patrunjel uscat
  • 1 ardei gras rosu mic
  • un ardei gras galben mic
  • 1 morcov potrivit

Mod de preparare

Executia a fost simpla...

Prima data am facut sosul cu care am uns puiul : uleiul, rozmarinul, patrunjelul, delikatul, cimbrul si boiaua le-am amestecat intr-un bol mic. Apoi am spalat puiul, am taiat pielea care era in exces, am taiat morcovul felii lungi, am luat o tava, am pus hartie de copt, am uns-o cu putin ulei, am umplut puiul cu morcovu, am uns puiul pe toate partile cu sosul de mai sus,  l-am asezat in tava, am pus 2 cani de apa in tava, am aruncat usturoiul feliat si l-am supus unei torturi de 8 trepte (cea mai mare temperatura a cuptorului) :)) 

Mai apoi, m-am apucat de pilaf. Simplu si usor de facut. La o cana de orez am pus 3 cani de apa. Orezul l-al clatit in 2 ape inainte de-al pune la fiert.

Am taiat bucati mici ceapa, ardeii si morcovul. Am pus uleiul intr-un vas de tuci, am lasat sa se incinga uleiul si am adaugat si restul ingredientelor. Le-am calit un pic dupa care am adaugat cele 3 cani de apa si orezul. Am adaugat restul ingredientelor si din cand in cand am mai amestecat in el ca sa nu se prinda. A fost gata cand l-am gustat si bobul era numai bun.

Cat timp nu ma ocupam de orez mai verificam puiul deoarece, din cauza temeperaturii apa s-a evaporat si a trebuit sa mai adaug apa. Dupa 30min l-am scos din cuptor si l-am intors pe partea cealalta.

Puiul a stat la cuptor in jur de 50minute. A fost delicios!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor asezonat cu pilaf" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de pui in sos de rosii, sub capac de cartofi

Postat de merisor67

Friptura de pui in sos de rosii, sub capac de cartofi

Pentru friptura, spalam carnea de pui si parlim daca este cazul pulpele. Ungem carnea cu ulei, presaram peste ea condimentele si pe o parte si pe alta si o lasam asa la reca 20 minute. Punem...

Citeste continuarea

Pui cu sos garam masala

Postat de xana

Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa si usturoiul taiate marunt, sare dupa gust si amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2013, 19:31
la 25.08.2013, 21:07
Ce bun

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking