Am intrat in arhiva retetelor favorite si am gasit acolo preparatul bucatarasului angyb. Am cumparat ce trebuie si am trecut la treaba. A iesit un deliciu!! A mancat si sotul si Rares, fara sa clipeasca. :))
Ingrediente
6 copanele de pui;
1 ceapa;
1 ardei rosu;
300 gr. ciuperci (eu am pus intregi, la borcan);
100 ml. vin alb sec;
300 ml. pasta de rosii;
200 ml. apa;
cimbru;
5-6 catei de usturoi;
sare;
piper;
ulei (pentru prajit)
Mod de preparare
Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti.
Tocam marunt ceapa, ardeiul il taiem julienne sau cubulete si le adaugam peste copanelele rumenite.
Punem ciupercile taiate sau intregi, adaugam vinul si lasam sa fiarba aproximativ 30 minute pana acesta incepe sa se evapore.
Amestecam pasta de rosii cu apa si turnam peste copanele.
Condimentam cu sare. piper si cimbru si mai lasam sa fiarba aproximativ 30 de minute.
Inainte de a opri focul, adaugam usturoiul pisat.
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui, cu ciuperci si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Curățăm pulpele, le spălăm bine, le scurgem de apă într-o strecurătoare, după care le prăjim într-o tigaie cu capacul pus, pe toate părțile, până ce se rumenesc ușor...
Parliti copanelele pe flacara aragazului, le spalati bine. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce, busuioc uscat si le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugati 2 catei de usturoi...