Ingrediente
- 500 gr carne pui
- 500 gr ciuperci
- o ceasca vin alb
- 5 catei usturoi
- o ceapa
- un cub knor legume
- sare
- piper
- 300 gr smantana
- o lingura amidon
- 50 gr ulei de masline
Mod de preparare
Carnea de pui se spala , se scurge bine si se pune la calit in uleiul de masline.
Se rumeneste usor pe toate partile apoi se adauga ceapa taiata julien si cipercile taiate felii( daca-s din conserva se scurg si se adauga direct, daca-s crude se fierb in prealabil pe jumatate).
Se calesc toate inca 5 minute apoi se adauga ceasca de vin.
Se fierbe pana se evapora vinul apoi se adauga o cana apa si cubul de knor.
Se pune capac si se fierbe la foc mic 30 minute (acum ..depinde si de carne, trebuie sa fie fiarta).
E momentul sa adaugam smantana amestecata cu amidonul si usturoiul taiat felii.
Mai dam cateva clocote , potrivim gustul de sare (daca mai este necesar) si piper apoi servim cu pofta alaturi de mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu usturoi si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|