Pulpe de pui cu ciuperci si smantana

Postat de Corina33 in Pui
22 Dec 2013 | 39593 vizualizari
Pulpe de pui cu ciuperci si smantana

E o mancarica foarte gustoasa care seamana cu reteta de pui manastiresc, dar difera putin la modul de preparare si ingrediente. Asa ca am preferat sa-i zic altfel ca sa nu se iste oaresce polemici pe marginea retetei.

Ingrediente

  • 2-3 linguri unt sau ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 g ciuperci champignon
  • 8 pulpite de pui
  • 1 canita vin alb
  • 2 fire ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 200 ml smantana dulce
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

Ceapa tocata cubulete se pune in untul sau uleiul incins sa se caleasca. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se amesteca din cand in cand. Ciupercile spalate si curatate se toaca cubulete sau se feliaza, dupa preferinta, apoi se pun si ele in cratita si se calesc 10 minute. 

Se spala si se curata bine pulpele, apoi se oparesc cateva minute in apa fiarta cu sare. Se scot cu o paleta si se adauga peste legume impreuna cu vinul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit pentru un sfert de ora.

Ceapa verde se taie felii, iar usturoiul se zdrobeste, dupa care se adauga la mancarica impreuna cu smantana dulce. Se condimenteaza si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute sau pana este fiarta carnea.

La sfarsit adaugam verdeata tocata si amestecam bine. 

Se poate servi langa garnitura preferata. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Retete similare

Pulpe de pui cu ciuperci

Postat de katty

Pulpe de pui cu ciuperci

Curatam bine pulpele, eventual le parporim putin, daca mai au pene, le spalam bine, le scurgem si le dam cu sare si piper. Incintgem uleiul intr-o tigaie si le punem la prajit pe rand, pe toate...

Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de ianculubita

Ciulama de pui cu ciuperci

Pulpele portionate le prajim in ulei incins dupa care le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, ardeiul cubulete, ciupercile feliate, rosiile tocate marunt si jumatate...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.12.2013, 12:11
la 22.12.2013, 12:12
Asa zici tu Crisule drag?
la 22.12.2013, 12:15
Mancarica mea preferata
la 22.12.2013, 12:20
la 22.12.2013, 12:23

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking