Pui la cuptor asezonat cu pilaf

Postat de Sorinutza in Pui
25 Aug 2013 | 3724 vizualizari
Pui la cuptor asezonat cu pilaf

Nu mai facusem de mult un pui la cuptor pe sticla si m-am gandit ca este mometul potrivit sa-l fac, avand in vedere si faptul ca urma sa primim musafiri. Si totusi, am schimbat putin datele problemei si am facut pui umplut la cuptor si pilaf.

Ingrediente

  • 1 pui in jur de 1,200kg
  • Pentru ungerea puiului am folosit urmatoarele ingrediente :
  • ulei : 50-60ml
  • patrungel uscat
  • piper
  • usturoi (4-5catei)
  • delicat de pui
  • cimbru uscat
  • boia iute
  • rozmarin uscat
  • 1 morcov mare pt umplere
  • Pentru pilaf am folosit :
  • ulei - 10-20gr
  • orez - o cana
  • delikat
  • sare
  • ceapa mica
  • piper
  • patrunjel uscat
  • 1 ardei gras rosu mic
  • un ardei gras galben mic
  • 1 morcov potrivit

Mod de preparare

Executia a fost simpla...

Prima data am facut sosul cu care am uns puiul : uleiul, rozmarinul, patrunjelul, delikatul, cimbrul si boiaua le-am amestecat intr-un bol mic. Apoi am spalat puiul, am taiat pielea care era in exces, am taiat morcovul felii lungi, am luat o tava, am pus hartie de copt, am uns-o cu putin ulei, am umplut puiul cu morcovu, am uns puiul pe toate partile cu sosul de mai sus,  l-am asezat in tava, am pus 2 cani de apa in tava, am aruncat usturoiul feliat si l-am supus unei torturi de 8 trepte (cea mai mare temperatura a cuptorului) :)) 

Mai apoi, m-am apucat de pilaf. Simplu si usor de facut. La o cana de orez am pus 3 cani de apa. Orezul l-al clatit in 2 ape inainte de-al pune la fiert.

Am taiat bucati mici ceapa, ardeii si morcovul. Am pus uleiul intr-un vas de tuci, am lasat sa se incinga uleiul si am adaugat si restul ingredientelor. Le-am calit un pic dupa care am adaugat cele 3 cani de apa si orezul. Am adaugat restul ingredientelor si din cand in cand am mai amestecat in el ca sa nu se prinda. A fost gata cand l-am gustat si bobul era numai bun.

Cat timp nu ma ocupam de orez mai verificam puiul deoarece, din cauza temeperaturii apa s-a evaporat si a trebuit sa mai adaug apa. Dupa 30min l-am scos din cuptor si l-am intors pe partea cealalta.

Puiul a stat la cuptor in jur de 50minute. A fost delicios!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor asezonat cu pilaf" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei gras

Postat de Lia1

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei gras

Daca doriti sa preparati voi insiva aceste mirodenii numite Herbes de Provence aveti reteta:  Herbes de Provence Se spala bine pulpele de pui si se sterg prin tamponare cu prosoape de...

Citeste continuarea

Gyros cu pui si sos tzatziki

Postat de AlexTeacher

Gyros cu pui si sos tzatziki

Incepe cu lipia . Dizolva drojdia uscata in apa calduta. Pentru inceput incorporeaza 140 g de faina. Amesteca-le bine si lasa amestecul sa se odihneasca 30 minute. Adauga apoi uleiul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2013, 19:31
la 25.08.2013, 21:07
Ce bun

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking