Supa ucraineana de bob cu taitei de casa
Postat de Ksenya in Supe 21 Dec 2017 | 3512 vizualizari
Reteta de fata este una veche si e specifica zonei Nord vestul Ucrainei. Daca o sa mergeti in zona Livov, veti observa ca multi localnici cultiva acest bob denumit si Vicia faba.
Este o supa foarte satioasa si buna, aport bogat de proteina pura. Se prepara mai cu seama cand sunt iernile friguroase.
Se gateste in vremea postului,cat si pentru cei care vor sa faca o pauza la carne sau vegetarieni.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (14)
la 21.12.2017, 17:16
Vin si eu la o portie ca arata delicios!
la 21.12.2017, 17:22
la 21.12.2017, 17:49
Yummy, sună bine!
la 21.12.2017, 18:05
Super!
la 21.12.2017, 18:40
la 21.12.2017, 20:05
Bună supă...!
la 21.12.2017, 21:05
Multumesc de trecere!
la 22.12.2017, 08:52
Interesanta supa asta! Cred ca e cam buna!
la 23.12.2017, 10:31
Interesanta!
la 24.12.2017, 18:47
Eiiii, draga Ksenia, aceasta supa o cunoastem si noi, este in alternanta cu cea de mazare uscata (facuta dupa reteta identica), masa noastra traditionala la pranzul din ziua de Ajun, adica chiar de azi ... La noi se fierbe o cantitate mai mare de bob, sau mazare (din fericire noi le gasim deja decorticate); jumatate se scoate cu o buna parte din zeama, cand sunt inca putin "al dente" (in supa noastra cea mai mare parte din boabe raman intregi) si se face supa propriu-zisa (noi punem si radacina de telina/patrunjel, cateodata chiar si cartof, dar intotdeauna si putin cimbru) dupa reteta Dvs. Iar cealalta jumatate se rasfierbe si se face din ea piure (cu adaos de ceapa+usturoi calite in ulei) care se manaca in ziua de Craciun (adica maine!), alaturi de varza rosie calita, la friptura de gasca. Retete una si una aveti, si tare pe gustul nostru...
Craciun fericit!
la 24.12.2017, 19:20
Interesant! Acum am cautat pe google sa vad ce-i bobul si vad ca e inrudit cu fasolea si mazarea, dar seamana mai bine cu fasolea. N-am combinat niciodata fasole/ mazare cu taitei, dar sigur mi-ar placea mancarea ta
COMENTEAZA