Ingrediente
- 1 cana bob
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita boia ardei dulce
- 1/2 lingura concentrat de tomate
- 1,5 l supa de legume sau apa
- o mana taitei de casa, fierti separat
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 1 foaie dafin
- 1 catel usturoi
Mod de preparare
Bobul il punem intr-o oala si adaugam 3 cani apa clocotita, acoperim si lasam 30 minute.
Separam boabele de coaja, il punem in oala, clatim in 2 ape si-l punem la foc cu atata apa cat sa acopere 2 degete deasupra leguminoaselor.
Fierbem la foc mic cam 20 minute, pana bobul se transforma intr-un piure.
Intre timp, tocam ceapa si o calim cu ulei, pana devine sticloasa cu marginile aurii (daca doriti, puteti sa adaugati o ceascuta de apa)
Adaugam morcovul dat prin razatoarea mica, calim 2 minute si adaugam si pasta de tomate diluata in putina apa, precum si boiaua de ardei gras.
Lasam 2 minute, apoi toata compozitia o turnam peste bob. Acolo adaugam si supa de legume fierbinte sau apa, daca nu aveti supa de legume.
Lasam sa fiarba 7-8 minute la foc mic, adaugam pastele fierte si mai lasam 2 minute, oprim flacara, adaugam usturoiul pisat si foaia de dafin si potrivim de sare.
Acoperim si lasam 15 minute in repaus inainte de a fi servita. Se serveste cu piper daca va place.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa ucraineana de bob cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|