Ingrediente
- 2 lg untura de curca (sau rata, ori gaina)
- 2 morcovi
- 1 ceapa alba
- 1 bucata mica de telina
- 1 pastarnac
- 1 ardei rosu/gogosar
- sare dupa gust
- 1 lg delikat de legume
- taitei subtiri (de preferat de casa)
- patrunjel verde
- 1 frunza de telina
Mod de preparare
Se curata legumele si se spala. Morcovii se taie cubulete, la fel si telina. Ceapa se cresteaza in patru iar pastarnacul se taie in 3 bucati.
Intr-o oala de 2.5 litri se pune untura la topit. Se adauga morcovul si telina. Se lasa sa se caleasca usor apoi se toarna apa. Se lasa sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca se adauga ceapa si pastarnacul. Se lasa la foc incet sa se fiarba legumele. Se adauga o lingurita de sare sa fiarba impreuna.
Spre final se adauga ardeiul taiat marunt apoi ulterior taiteii. Se lasa la foc mic pana sunt fierte toate. Se mai adauga sare dupa gust si delikatul de legume. Se taie patrunjelul marunt si se pune in supa. Frunza de telina se pune intreaga.
Se serveste calda cu ardei iute alaturi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu taitei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|