Supa ucraineana de bob cu taitei de casa

Postat de Ksenya in Supe
21 Dec 2017 | 3555 vizualizari
Supa ucraineana de bob cu taitei de casa

    Reteta de fata este una veche si e specifica zonei Nord vestul Ucrainei. Daca o sa mergeti in zona Livov, veti observa ca multi localnici cultiva acest bob denumit si Vicia faba. Este o supa foarte satioasa si buna, aport bogat de proteina pura. Se prepara mai cu seama cand sunt iernile friguroase. Se gateste in vremea postului,cat si pentru cei care vor sa faca o pauza la carne sau vegetarieni.  

Ingrediente

  • 1 cana bob
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 1/2 lingura concentrat de tomate
  • 1,5 l supa de legume sau apa
  • o mana taitei de casa, fierti separat
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 foaie dafin
  • 1 catel usturoi

Mod de preparare

 

 Bobul il punem intr-o oala si adaugam 3 cani apa clocotita, acoperim si lasam 30 minute.

Separam boabele de coaja, il punem in oala, clatim in 2 ape si-l punem la foc cu atata apa cat sa acopere 2 degete deasupra leguminoaselor.

Fierbem la foc mic cam 20 minute, pana bobul se transforma intr-un piure.

Intre timp, tocam ceapa si o calim cu ulei, pana devine sticloasa cu marginile aurii (daca doriti, puteti sa adaugati o ceascuta de apa)

Adaugam morcovul dat prin razatoarea mica, calim 2 minute si adaugam si pasta de tomate diluata in putina apa, precum si boiaua de ardei gras.

Lasam 2 minute, apoi toata compozitia o turnam peste bob. Acolo adaugam si supa de legume fierbinte sau apa, daca nu aveti supa de legume.

Lasam sa fiarba 7-8 minute la foc mic, adaugam pastele fierte si mai lasam 2 minute, oprim flacara, adaugam usturoiul pisat si foaia de dafin si potrivim de sare.

Acoperim si lasam 15 minute in repaus inainte de a fi servita. Se serveste cu piper daca va place.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa ucraineana de bob cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Halászlé -Supa ungureasca de peste

Postat de Mokuska

Halászlé -Supa ungureasca de peste

Capul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora. Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au...

Citeste continuarea

Supa de rosii cu ardei copti si galuste

Postat de merisor67

Supa de rosii cu ardei copti si galuste

Incepem prin a curata si spala bine legumele. Pentru rosii, am pus 1/2 l apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am scufundat rosiile in ea pentru cateva minute, apoi le-am scos si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2017, 17:16
Vin si eu la o portie ca arata delicios!
la 21.12.2017, 17:22
la 21.12.2017, 17:38
la 21.12.2017, 17:49
Yummy, sună bine!
la 21.12.2017, 17:54

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking