Ingrediente
- 1 piept de pui
- 30 g taitei de orez
- 1 lingura ulei de alune (eu am gasit de nuca si a mers foarte bine)
- 1 lingura praf de usturoi
- 1 lingura praf de ghimbir
- 800 g supa de pui
- 2 linguri sos de peste
- 1 legatura coriandru proaspat
- 1 legatura ceapa verde
- 1 lingura busuioc
Mod de preparare
Se pun la inmuiat taiteii de orez intr-un castron cu apa calduta de la chiuveta. Cat timp se inmoaie taiteii, taiati pieptul de pui felii subtiri julienne. Puneti la prajit in uleiul de alune (nuci) alaturi de condimente (usturoi, ghimbir). Caliti la foc mediu.
Dupa ce s-a albit pe toate partile puiul, adaugati supa si sosul de peste si lasati la fiert aprox 10 minute.
Dupa ce s-a facut supa, scurgeti taiteii si asezati-i in castroane, ca peste ei sa turnati supa obtinuta. Asezonati cu coriandru ceapa verde taiata marunt si busuioc si daca doriti ceva mai picant, cateva bucatele de ardei chilli.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa vietnameza de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|