Ingrediente
- 700 g de dovleac tip butternut
- 2-3 cartofi
- 1 tija de telina
- 1 praz 'partea alba
- 1 morcov
- un Kube de pui
- 1 foaie de dafin, cimbru uscat
- 100 g de smantana
Pentru garnitura:
- 2 linguri de seminte de floarea soarelui
- 1 lingura de seminte de mac
- 2 linguri de migdale feliate
- 2 catei mici de usturoi
- 1 lingura de dos soia dark
- 2 felii subtiri de ghimbir cu tot cu coaja
- boia de ardei
- sare, piper
- 1 lingura ulei de masline
Decor: cascaval ras, seminte
Mod de preparare
Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri, se curata de coaja si se taie in bucati medii.
Se curata cartofii, prazul si morcovul.
Se taie in bucati si se pun legumele la fiert cu foaia de dafin, cimbrul uscat si Kub-ul de pui la oala minune intr-o cantitate mare de apa timp de 25-30 minute.
Se strecoara totul pastrand apa in care a fiert.
Se scoate frunza de dafin si cimbrul si se mixiaza legumele adaugand apa progresiv pana se obtine o crema.
Se adauga smantana si se fierbe inca 5 minute.
Incalziti uleiul intr-o tigaie mica. Prajiti usturoiul si ghimbirul dupa ce le-ati tocat marunt. Adaugati semintele si migdalele si reveniti impreuna cu boia de ardei si piper.
Adaugati sosul de soia, reveniti si amestecati.
Puteti decora supa cu aceasta garnitura sau o puteti incorpora si amesteca in supa.
Decorati cu branza rasa si seminte.
Serviti fierbinte!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|