Ingrediente
- o ceapa;
- un morcov;
- un ardei gras;
- doua linguri ulei;
- 2,5 l apa;
- sare;
- 1700 g de dovlecel curatat de coaja si seminte;
- 3 linguri rosii pregatite pentru iarna;
- putin maghiran, oregano, tarhon si busuioc (uscate).
Mod de preparare
Ceapa se curata de foi si se spala.
Morcovul se curata de coaja si se spala.
Ardeiul se da pe jumatate, se curata de seminte si se spala.
Aceste 3 legume se pun la fiert in 2 l apa cu un pic de sare. Se lasa sa clocoteasca timp de 10-15 minute, apoi se pune dovlecelul curatat de coaja si de seminte in apa clocotita. Se fierbe pana cand se inmoaie. Se completeaza cu apa daca este necesar, iar la final se adauga rosiile si ierburile aromatice si se potriveste de sare. Se lasa sa se racoreaca putin, apoi se pune compozitia in robotul de bucatarie si se face ca o crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|