Sushi

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
8 Mai 2010 | 13596 vizualizari

Sushi este emblematic pentru bucataria japoneza, nici nu se stie exact cand a aparut, se presupune ca in secolul V inainte de Hristos, odata cu instalarea culturilor de orez in Japonia. Se face in sute de forme si combinatii, ideea de baza este ca are in compozitie orez ( uneori lasat la macerat ) , peste crud, legume, fructe de mare, omleta…si alga uscata neagra numita Nori. Are diverse denumiri in functie de forma si de compozitie, o sa fac un articol despre sushi si denumirile lui separat ca sa nu ma lungesc aici eu am facut ieri nigirizushi care este facut din orez presat care are desupra o bucata de peste crud, fructe de mare sau omleta ; temarizushi care este cel mai intalnit in bucatria familiala in japonia, este o bila de orez care are in compozitie bucati mici de peste crud, legume, fructe de mare si makizushi cel mai cunoscut care este facut dintr-un strat de orez care are in mijloc peste sau legume, omleta su fructe de mare si este rulat apoi in foaia de alga uscata Nori si taiat cilindri mici de 1,5 cm. Se serveste asezonat cu so de soya, cu wasabi, pasta picanta japoneza si cu ghimbir macerat ( preparat cu miere si otet de orez )

Inapoi la reteta

Comentarii (24)

la 09.05.2010, 23:08
sylvia aici magazine chinezesti nu sant decat cu produse din plastic,jucari...........eventual la restaurantele chinezesti dar acolo probabil ca nu vand,o sa mai incerc,multumesc
la 10.05.2010, 09:22
foarte bine arata , foarte frumos ai facut totul.
la 10.05.2010, 13:58
Rivka multumesc; Nadina, poate gasesti totusi undeva
la 29.06.2010, 14:00
tare curioasa is cum e sushi!!!
tot am vrut sa incer insa nu am gasit nicaieri foaie de alga. Tu de unde ai luat?
la 09.10.2010, 16:05
foarte des intalnita in bucataria japoneza, si este ceva cu totul si cu totul diferit si gustos.
la 17.10.2010, 18:24
Chiar mi-ai amintit ca nu am facut de ceva vreme
la 29.10.2010, 15:32
Felicitari,ma bucur sa vad o gramada de romani interesati de sushi.Cei mai multi sunt reticenti,dar trebuie incercat,eu iubesc sushi,si am facut si in casa ,e foarte simplu daca ai materie prima de buna calitate.Am facut chiar si ghimbir aromatizat(murat) care se serveste intre feluri,o bunatate...inca o data...complimente Silvia!!
la 03.11.2010, 11:28
Multumesc de laude uite chiar ghimbir marinat nu am mai incercat sa fac .
la 09.05.2011, 20:38

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking