Ingrediente
- 500 g orez pentru sushi
- 3 cani de apa
- 50 ml oțet
- un praf de sare
- 5 foi nori
- castravete
- morcov
- ardei
- Optional:
- surimi
- file de ton afumat și condimentat
Mod de preparare
Orezul îl speli din 4-5 ape, până când rămâne curat, apoi adaugi 3 căni de apă fierbinte și îl acoperi cu un capac. Îl lași așa 15 minute, după care îl pui la fiert . Trebuie să fiarbă 20 de minute la foc mic. Adaugi otetul si lași orezul să se răcească .
Între timp cureti castravetele de coaja, ceva mai gros.
Feliezi morcovul cu ajutorul dispozitivului de curățat cartofii.
Tai ardeiul în felii subțiri.
Pe o folie de plastic așezi cu grijă o foaie nori ,cu partea lucioasă în sus. Întinzi cu mâna un strat de orez de cca 0,5 cm și fasii din restul ingredientelor. Rulezi strâns și dai la frigider.
Servesti sushi taiat în felii groase de cca 1 cm, alături de sos de soia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|