Sushi a la Cluj

Postat de amalia01 in Mancaruri de post
18 Mar 2019 | 2439 vizualizari
Sushi a la Cluj

   Ei, hai că v-am deschis apetitul, nu-i așa? Perfect! Acum să vă explic cum se face sushi la Cluj! Și nu, nu este vorba despre sarmale...  Primavara din farfurie - Retete de post creative

Ingrediente

  • 500 g orez pentru sushi
  • 3 cani de apa
  • 50 ml oțet
  • un praf de sare
  • 5 foi nori
  • castravete
  • morcov
  • ardei
  • Optional:
  •  surimi
  • file de ton afumat și condimentat

Mod de preparare

Orezul îl speli din 4-5 ape, până când rămâne curat, apoi adaugi 3 căni de apă fierbinte și îl acoperi cu un capac. Îl lași așa 15 minute, după care îl pui la fiert . Trebuie să fiarbă 20 de minute la foc mic. Adaugi otetul si lași orezul să se răcească .

Între timp cureti castravetele de coaja, ceva mai gros. 

Feliezi morcovul cu ajutorul dispozitivului de curățat cartofii. 

Tai ardeiul în felii subțiri. 

Pe o folie de plastic așezi cu grijă o foaie nori ,cu partea lucioasă în sus. Întinzi cu mâna un strat de orez de cca 0,5 cm și fasii din restul ingredientelor. Rulezi strâns și dai la frigider. 

Servesti sushi taiat în felii groase de cca 1 cm, alături de sos de soia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de ciuperci cu cartofi

Postat de rocsi_1612

Mancare de ciuperci cu cartofi

Ciupercile le spalam bine si le punem la scurs. Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt, iar pe cea verde o taiem rondele. Morcovii ii...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)

Postat de rhapsody

Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine. 3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2019, 12:00
la 18.03.2019, 12:04
la 18.03.2019, 12:18
la 18.03.2019, 13:34
la 18.03.2019, 17:00

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking