Taci si inghite

Postat de momo121 in Aperitive / Garnituri
18 Oct 2015 | 5359 vizualizari
Taci si inghite

O mancare simpla, usor de facut si tare gustoasa! Aceasta reteta am luat-o de la Bucataras Irina cu mici modificari! Multumesc! >:D

Ingrediente

Pentru o mamaliguta mai mare:

  • Faina de porumb
  • sare
  • apa
  • 1 cubulet de unt

Restul ingredientelor:

  • 200g branza de oi
  • 70g telemea de vaca
  • carne si carnati din tochitura
  • 3 oua

Mod de preparare

Pentru inceput am pus apa la fiert pentru mamaliguta cu putina sare; intre timp am sfaramat branza de oi si telemeaua intr-un bol, iar tochitura am prajit-o putin si am scos-o pe un servet de bucatarie pentru a absorbi excesul de untura si am taiat-o bucati mai mici.

    Cand apa pentru mamaliguta a inceput sa fiarba, punem faina de porumb in ploaie si o amestecam energic, nu trebuie sa fie nici tare, nici foarte moale si o lasam sa fiarba, iar la sfarsit punem si cubuletul de unt, mai amestecam putin si mamaliguta noastra este gata;

    Intr-o tava rotunda cu fundul detasabil punem hartie de copt si rasturnam jumatate din cantitatea de mamaligura, peste punem jumatate din branza si toata carnita, apoi restul de mamaliguta si deasupra restul de branza. Facem 3 goluri cu o lingura si punem cele 3 oua. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute sau pana ce ouale sunt facute si sunt usor moi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

Postat de andaoana

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert...

Citeste continuarea

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Postat de Constelatialeu

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Mai intai radem pe razatoarea mare branzeturile, separat taiem afumatura. Luam un castron incapator, punem branzeturile razuite, adaugam smantana si ouale si omogenizam amestecul, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2015, 15:43
Ce bine arata!
la 18.10.2015, 15:46
tac si inghit! Doar ca... in sec.....
la 18.10.2015, 15:49
la 18.10.2015, 15:54
Daca mai ai...zau ca tac si inghit Super!!!
la 18.10.2015, 16:02

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking