Taci si inghite

Postat de mady90 in Porc
10 Dec 2017 | 3550 vizualizari
Taci si inghite

Un fel de mancare traditional dar super gustos

Ingrediente

  • 300 gr cascaval
  • 200 gr branza de oi
  • 400 gr kaizer
  • aprox 400 gr malai grisat
  • 1,200 ml apa aprox
  • 1 cub de unt
  • 1 lingurita sare
  • 6 oua - sau cate vrea fiecare membru al familiei
  • smantana -optional, pt servire

Mod de preparare

Se dau pe razatoarea mare cascavalul si branza de oi. Kaizerul se taie mic si se prajeste. Se face o mamaliga mai molcuta.

Mamaliga se face astfel: Se pune apa la fiert cu un praf de sare si un praf de malai. Can incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie si se lasa sa fiarba bine, amestecand foarte des in mamaliga. Spre final se adauga cubul de unt. Fierberea dureaza cam 25-30 min. Bunica zicea ca o mamaliga nu e fiarta oana nu i-ai dat minim 100 de facalete (asta dupa ce ea se incheaga deja).

Impartim kaizerul si branza in 2 parti egale. Mamaliga se imparte in 3 parti.

Asamblare: Se aseaza intr-o tava de aragaz mica sau un vas de Yena rotund cum am pus eu, de diametrul de 20, un strat de mamaliga, apoi punem kaizer si branza rasa, apii iar strat de mamaliga si iar strat de kaizer si branza. La final se pune al treilea strat de mamaliga peste care punem cascavalul ras si dam la cuptor, la 180 grade, cam 30 min, pana ce cascavalul s-a gratinat frumos.

Pentru oua avem doua posibilitati: ori le facem ochiuri prajite separat in ulei, ori le punem peste cascaval, de la inceput, si se coc in cuptor. Noi le preferam prajite, ca sa ramana siguuur cu galbenusul moale.

 Se poate servi asa, simplu sau alaturi de o lingura de smantana. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

Postat de andaoana

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert...

Citeste continuarea

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Postat de Constelatialeu

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Mai intai radem pe razatoarea mare branzeturile, separat taiem afumatura. Luam un castron incapator, punem branzeturile razuite, adaugam smantana si ouale si omogenizam amestecul, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2017, 22:58
Yami!
la 13.12.2017, 20:48
la 14.12.2017, 20:08
Multumesc!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking