Taci si inghite

Postat de ladydi in Aperitive / Garnituri
30 Sep 2018 | 3613 vizualizari
Taci si inghite

  De mult era pe lista de "to do" acest preparat. Noroc cu provocarea GastroArt ca i-a venit randul. :) Pentru ca am avut la masa meseni mofturosi care nu mananca anumite ingrediente, cum ar fi ciuperci, de exemplu, am facut o cantitate mai mare de mamaliga si am facut diverse combinatii sa fie toata lumea multumita. Si a fost :)

Ingrediente

  • 700 g malai,
  • 100 g tarate
  • 1 l lapte
  • 1,5 l apa,
  • 300 g ciuperci,
  • 2 fire praz,
  • 100 g kaizer afumat,
  • 150 g piept de porc afumat,
  • 1 carnat taranesc semiafumat,
  • 150 g telemea veche oaie,
  • 150 g telemea vaca,
  • 150 g cascaval,
  • 200 g iaurt grecesc,
  • 4 oua,
  • cca 100 unt,
  • sare,
  • piper,
  • ulei.

Mod de preparare

Pentru ca dupa ce este gata mamaliga, trebuie sa ne miscam destul de repede, am preferat sa imi pregatesc mai intai ingredientele si apoi sa prepar mamaliga (ca sa fiu corecta, m-a ajutat sotul sa o prepar :P ). In concluzie, am tocat prazul, kaizerul si ciupercile cubulete, am feliat carnatul si am ras branzeturile.

Am incins intr-o tigaie putin ulei in care am calit prazul 2-3 minute, apoi am adaugat ciupercile, sare si piper dupa gust si le-am lasat pe foc, amestecand din cand in cand, pana s-a scurs tot lichidul lasat de ciuperci.

Intre timp am pus la fiert apa amestecata cu laptele, 2 linguri de sare si 3 linguri de ulei. Cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat malaiul in ploaie, amestecand continuu cu telul. Am lasat sa fiarba circa 10 minute, apoi am adaugat si taratele, la fel amestecand continuu. Am mai lasat sa fiarba cateva minute si am oprit focul. Am amestecat telemeaua de oaie cu cea de vaca si cu iaurtul, iar prazul si ciupercile le-am amestecat cu kaizerul si cu pieptul de porc.

Intr-o tava de tort cu pereti detasabili, unsa cu unt, am pus un strat de mamaliga, apoi unul de branza amestecata cu iaurt, iar mamaliga, amestec de ciuperci, inca un strat de mamaliga pe care am uns-o cu unt, si am asezat feliile de carnat. In mijloc am facut un calus in care am spart un ou, am presarat cascaval ras si am dat la cuptor pana s-a facut oul. Am mai folosit un vas mic de yena si o craticioara de ceramica. A iesit o bunatate cu multe calorii :P. Servim alaturi de un pahar de vin rosu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

Postat de andaoana

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert...

Citeste continuarea

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Postat de Constelatialeu

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Mai intai radem pe razatoarea mare branzeturile, separat taiem afumatura. Luam un castron incapator, punem branzeturile razuite, adaugam smantana si ouale si omogenizam amestecul, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2018, 10:42
Ce bunatate!
la 01.10.2018, 10:47
Chiar as manca la ora asta! Mi-ai facut pofta!
la 01.10.2018, 13:27
la 01.10.2018, 13:28
la 01.10.2018, 15:16

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking