Taci si inghite

Postat de abetina in Mancaruri cu carne
1 Oct 2018 | 4352 vizualizari
Taci si inghite

Provocarea GastroArt

Ingrediente

  • Ingrediente pentru mamaliguta:
  • 1 l lapte dulce
  • 200 gr smatana
  • 1 lingurita sare
  • 250 gr malai
  • umplutura:
  • 240 gr sunculita crud uscata
  • 6 oua
  • 300 gr branza sarata de oaie
  • 300 gr cascaval afumat produs in Romania
  • Se serveste alaturi de smantana.

Mod de preparare

Taci si inghite este o vorba pe care o spun eu celor dragi mie atunci cand fac mofturi la masa, atunci cand imi reproseaza ca nu e buna mancarea, ca ar mai trebui sare sau zahar sau e prea cruda sau prea fiarta. Eu fac mancare fara sa o gust, stiu cat, cand si cum sa le potrivesc din ochi si daca nu le place, atunci sa isi faca singuri sau sa manance la restaurant; eu sunt la fel de egala ca si ei si cred ca orice femeie trebuie sa se respecte si cand li se face observatie ca nu e buna mancarea sa le zica "taci si inghite".

Mod de preparare pentru mamaliguta:
    Intr-un tuci se pun 1 l de lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie, amestecand mereu cu telul pana se obtine o mamaliguta suficient de tare, este bine sa nu fie prea tare sa se poata modela cu lingura.
  
   Se ia o tava cu fund detasabil si se orneaza tava cu felii de sunculita, asa cat sa cuprinda toata tava si sa iasa chiar putin feliile din tava, se pune un strat de mamaliguta ce se intinde cu lingura, se presara branza data prin razatoare, cascaval dat prin razatoare si se trece la pasul urmator, adica se mai intinde un strat de mamaliguta, se pune iarasi branza si cascaval si iarasi un strat de mamaliguta. Se ia cu o lingura mamaliguta din ultima foaie si in locul ei se pune cate o felie de sunculita crud uscata si cate un ou, daca oul este prea mare, se mai renunta la putin albus. Se da tava la cuptor la foc mare pentru circa 30 minute sau pana cand ouale sunt facute si sunculita se rumeneste usor. Se scoate tava din cuptor, se portioneaza si se serveste simpla sau cu smantana, depinde de gust si preferinte.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

Postat de andaoana

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert...

Citeste continuarea

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Postat de Constelatialeu

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Mai intai radem pe razatoarea mare branzeturile, separat taiem afumatura. Luam un castron incapator, punem branzeturile razuite, adaugam smantana si ouale si omogenizam amestecul, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2018, 15:08
Foarte bun preparat!
la 01.10.2018, 15:33
Foarte buna!
la 01.10.2018, 20:27
Tare buna!
la 02.10.2018, 21:44
la 04.10.2018, 20:11
Arata foarte bine!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking