Ingrediente
- 500 gr carne tocata de porc
- 2 felii de paine
- 2 cepe mici
- 2 catei de usturoi
- 1 ou
- 1 lingurita amestec de ierburi si marar de la Delikat
- 1 lingurita amestec de ierburi si boia de la Delikat
- 1 lingurita condimente pentru chiftele de la Delikat
- 1 lingurita amestec ierburi italiene de la Delikat
- sare si piper
- 200 g cascaval
- 250 ml sos de rosii
- 300 g tagliatele
Mod de preparare
Pentru inceput trebuie sa inmuiem painea in putina apa iar apoi o punem intr-un bol impreuna cu carnea tocata, oul, ceapa tocata marunt, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust, amestecul de ierburi si marar, amestecul de ierburi si boia si condimentele pentru chiftele de la Delikat. Le amestecam bine cu o lingura. Ne umezim mainile cu apa (putem sa sarim si peste acest pas) si incepem sa formam niste gramajoare din compozitia de chiftele. Le rulam intre palme si forma niste bile potrivite (nici prea mari, nici prea mici). Adaugam chiftelele intr-o tigaie cu ulei incins. Le rumenim frumos pe ambele parti iar apoi le scoatem pe servetele absorbante.
Pentru a inveli chiftele in cascaval, trebuie sa respectam urmatorii pasi.
Jumatate din chiftelute le-am invelit in cascaval. In prima faza trebuie sa dam pe razatoare cascavalul. Intro-o tava de briose, adaugam cascaval ras. Punem o chifteluta in fiecare compartiment iar apoi o acoperim cu cascaval. Introducem tyava in cuptorul incins, si o lasam pana cand cascavalul se topeste si capata o culoare usor aurie.
Scoatem cu grija tava din cuptor, iar apoi asezam chiftelutele invelite in cascaval pe un gratar.
Intre timp pregatim tagliatelele conform instructiunilor de pe ambalaj. Pentru sos, eu am folosit niste pasta de rosii pe care am primit-o de la soacra mea. Il incalzim iar apoi adaugam o lingurita din amestecul de ierburi italiene de la Delikat. Strecuram pastele iar apoi le adaugam peste sosul de rosii. Le asezam intr-o farfurie adanca iar apoi adaugam si chiftelutele. Preseram putin parmezan si le servim cat sunt calde. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele cu sos de rosii si chiftele invelite in cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|