Tagliatelle con funghi pioppini

Postat de gurita_ta2005 in Paste
7 Noi 2014 | 4128 vizualizari
Tagliatelle con funghi pioppini

M-am inspirat de aici http://vanigliaecannella-bellissima2010.blogspot.it/2014/01/tagliatelle-con-funghi-pioppini-e.html Inca tot nu am inteles ce fel de ciuperci sunt,asa ca va scriu numele in italiana :))

Ingrediente

  • 1 tava ciuperci pioppini
  • paste tagliatelle
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin rosu
  • ulei de masline
  • unt
  • patrunjel proaspat
  • parmezan ras
  • sare.piper

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt, se pune la calit in ulei de masline, impreuna cu usturoiul putin strivit.

Ciuperciile se curata de pamant (eu am taiat unde erau manunchi), se dau sub un jet de apa rece si se pun in tigaie peste ceapa.

Se pune vinul si se lasa pana cand se evapora alcoolul, se adauga putina apa sa fiarba cateva minute.

Dupa ce scade zeama complet se adauga untul se mai lasa putin pe foc si se opresc.

Intre timp se pune o cratita cu apa pe foc,cand incepe sa clocoteasca se pun pastele,se lasa cat scrie pe ambalaj.

Cand sunt fierte se strecoara(nu trebuie sa fie strecurate de toata zeama,trebuie sa ramana putin din zeama astfel devin prea uscate),se pun in tigaie,se lasa 2 minute pe foc,se presara patrunjel proaspat.

Se pun condimente dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle con funghi pioppini" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste quatro formaggi

Postat de simona72

Paste quatro formaggi

Pastele se fierb cu apa si sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Pt sos: punem untul si uleiul la incins intr-o tigaie, adaugam usturoiul intreg(doar putin zdrobit) si lasam 1 minut pe foc....

Citeste continuarea

Laste cu ulei de seminte de dovleac

Postat de Meea

Laste cu ulei de seminte de dovleac

    Deja incep sa ma mai invat cu framantatul ahaha:))-TOT NU IMI PLACE FRAMANTATUL(sa fie clar)-.  Asadar,punem faina intr-un castron mare,lasand un cuibusor in mijloc. In golul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2014, 16:23
pasteee...yesss!!!
la 07.11.2014, 16:26
lia
la 07.11.2014, 16:26
La paste zic prezent!!
la 07.11.2014, 16:26
simonel
la 07.11.2014, 16:53
Parmezan ai?

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking