Ingrediente
- ulei de masline
- carnea din 4 carnati de casa picanti
- o ceapa mare
- sare/piper
- 1 lingurita ierburi italienesti
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 1 ardei portocaliu
- 4 catei de usturoi
- 1/2 pahar vin alb
- 800 grame rosii in bulion
- 2 linguri patrunjel proaspet, tocat
- cateva frunze de busuioc proaspat, tocat
- 230 grame tagliatelle
Mod de preparare
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu si se prajeste carnea din carnati pe toate partile, pana prinde o culoare bruna, avand grija sa nu o se sfarame complet. Se scoate carnea pe o farfurie.
In aceeasi tigaie, se adauga ceapa tocata si se caramelizeaza 5 minute. Cand incepe sa devina aurie, se adauga ierburile italienesti, sare, piper si ardeii tocati si se calesc 2 minute, pana se inmoaie. Apoi se adauga usturoiul tocat, iar cand incepe sa elibereze aromele se adauga vinul. Se lasa cateva minute, pana cand aproape tot lichidul s-a evaporat.
Se adauga rosiile si carnea inapoi in tigaie, se amesteca si se lasa la foc mic cateva momente, 3-4 minute.
La final, se adauga putin ulei de masline, patrunjelul si busuiocul.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o parte din apa in care au fiert.
Se amesteca cu sosul obtinut anterior, adaugand din apa pentru a obtine o consistenta cremonasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu carnati in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|