Tagliatelle cu cartof dulce

Postat de rodicamaria in Paste
16 Noi 2013 | 5903 vizualizari
Tagliatelle cu cartof dulce

Fiind "fan" cartof dulce incerc tot felul de combinatii.

Ingrediente

  • 1 cartof dulce mediu(cam 250 g)
  • 100 g tagliatelle
  • 1 rosie
  • 1 ardei rosu(mai mic)
  • 1 lingura de ceapa tocata marunt
  • 2 linguri ulei
  • 75 ml apa
  • un varf lingurita tarhon(uscat am avut eu)
  • o lingurita patrunjel verde tocat
  • o lingurita otet de mere(sau zeama lamaie)
  • sare ,piper

Mod de preparare

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.Se strecoara si se lasa deoparte.

Cartoful se curata de coaja , se spala si se da pe razatoarea mare.

Ceapa se caleste putin in ulei , apoi se adauga rosia felii , ardeiul taiat fasiute , cartoful si apa. Se caleste totul la foc mic , amestecand din cand in cand , timp de 10-12 min (pana scade apa si se inmoaie cartoful).Apoi se adauga tarhonul si patrunjelul. Se potriveste gustul de sare si piper. Se amesteca.

Se adauga apoi pastele si otetul(sau zeama de lamaie) si se amesteca pana la omogenizare.

Am servit cu telemea rasa deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu cartof dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de paste cu legume, masline si mozzarella

Postat de Pungasa_Rogue

Salata de paste cu legume, masline si mozzarella

Se pun apa si sarea intr-o oala la foc si cand dau in clocote se adauga pastele, fierbandu-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pun apoi intr-o sita si se clatesc cu apa rece....

Citeste continuarea

Paste cu sos alb

Postat de botcrina

Paste cu sos alb

Punem pieptul de pui bine spălat la fiert cu puţină sare. În acelaşi timp fierbem separat ouăle tari. Fierbem pastele aldente, le scurgem de apă şi le trecem pe sub un  jet de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2013, 16:18
la 16.11.2013, 17:21
la 16.11.2013, 18:48
la 16.11.2013, 22:30

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking