Ingrediente
- 150 grame de tagliatelle
- 150 grame de kaiser afumat
- 100 grame de ciuperci champignons
- 1 ceapă roșie, mică
- 4 căței de usturoi
- 1 lingură de pastă de tomate
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- 50 grame de cașcaval răzuit
Mod de preparare
Afumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas.
Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape, se feliază și se pun la călit, în aceeași tigaie în care s-au prăjit feliile de afumătură.
Se adaugă ceapa roșie, feliată și apoi usturoiul, tăiat mărunt.
Se adaugă 1 pahar de apă și se lasă la foc mic, acoperit, ca să se înmoaie toate legumele și să scadă lichidul.
Se adaugă o lingură de pastă de tomate, sare și piper, după care se amestecă totul și se dă din nou tigaia pe foc, până ce sosul mai scade.
Între timp se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute. Când sunt fierte, se strecoară de apă și se clătesc.
Se adaugă în tigaie feliile de afumătură și apoi pastele, clătite și strecurate de apă.
Se amestecă totul ușor și se răzuiește deasupra cașcavalul. Se servește imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|