Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

Postat de RODIMUR in Paste
14 Feb 2019 | 3101 vizualizari
Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

Pentru că ne plac pastele, ciupercile și afumăturile, am făcut un preparat în care să le regăsim pe toate. Evident, a fost un fel principal foarte bun și relativ ușor și rapid de preparat. Această mâncare poate constitui și o masă de seară gustoasă și sățioasă...

Ingrediente

  • 150 grame de tagliatelle
  • 150 grame de kaiser afumat
  • 100 grame de ciuperci champignons
  • 1 ceapă roșie, mică
  • 4 căței de usturoi
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 50 grame de cașcaval răzuit

Mod de preparare

Afumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas.

Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape, se feliază și se pun la călit, în aceeași tigaie în care s-au prăjit feliile de afumătură. 

Se adaugă ceapa roșie, feliată și apoi usturoiul, tăiat mărunt.

Se adaugă 1 pahar de apă și se lasă la foc mic, acoperit, ca să se înmoaie toate legumele și să scadă lichidul.

Se adaugă o lingură de pastă de tomate, sare și piper, după care se amestecă totul și se dă din nou tigaia pe foc, până ce sosul mai scade.

 Între timp se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute. Când sunt fierte, se strecoară de apă și se clătesc.

Se adaugă în tigaie feliile de afumătură și apoi pastele, clătite și strecurate de apă.

Se amestecă totul ușor și se răzuiește deasupra cașcavalul. Se servește imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate

Postat de rocsi_1612

Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate

Spalati muschiuletul de porc, il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii subtirele, apoi il condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc si praful de usturoi. Incingeti o tigaie,...

Citeste continuarea

Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta

Postat de Bucataras

Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta

Iata cum se prepara Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta: Curățați și spălați sfecla roșie, apoi puneți-o la fiert în apă clocotită cu sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2019, 17:08
Yammy, yammy....bunut!
la 14.02.2019, 17:10
la 14.02.2019, 17:11
Mulțumesc frumos, Lucy!
la 14.02.2019, 17:12
Diana,
la 14.02.2019, 17:20
Ne plac mult!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking