Tagliatelle cu dovlecel galben

Postat de Satisfyyourcravings in Paste
22 Mar 2013 | 4044 vizualizari
Tagliatelle cu dovlecel galben

Ingrediente

  • 200 grame tagliatelle cu leurdă
  • 1/2 dovlecel galben tăiat bastonașe
  • 20 ml vin alb sec
  • 1/3 legătură pătrunjel
  • 1/3 legătură busuioc
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • sucul și coaja de la 1/2 lime
  • 2 linguri parmezan ras

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie, se amestecă și toacă pătrunjelul, busuiocul, usturoiul, uleiul de măsline, coaja și sucul de lime. 

Pastele se fierb în apă cu multă sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-un wok se încălzește puțin ulei de măsline și se adaugă dovlecelul. Se călește 2-3 minute, se adaugă vinul și se acoperă imediat. Se lasă la gătit 3 minute. Se adaugă mixul de ierburi, se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă pastele și se mai amestecă cu grijă pentru 1 minut, până când pastele sunt complet acoperite de sos. 

Se așează în farfurii și se presară parmezan deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu dovlecel galben" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu dovlecel si mozzarella

Postat de caroline

Paste cu dovlecel si mozzarella

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba,punem sare si pastele . Se fierb pentru 8 minute , amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . Cand...

Citeste continuarea

Salată de paste cu păstrăv afumat şi sos de roşii

Postat de ela2015

Salată de paste cu păstrăv afumat şi sos de roşii

Fierbem pastele în apă clocotită cu un praf de sare (conform timpului de pe ambalaj). Le scurgem şi le clătim prin 3-4 jeturi de apă rece. Într-un vas încăpător punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2013, 11:36
la 22.03.2013, 11:53
Frumos, curat şi sănătos. Nu ştiu sigur dacă tagliatellele au ou în compoziţie, căci altfel, dacă excludeam parmezanul de la final, eru foarte bune şi de post.
la 22.03.2013, 11:53
la 22.03.2013, 11:56
Sunt foarte bune si fara parmezan!
la 22.03.2013, 12:05
Bune pastele aromate cu leurdă!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking