Tagliatelle cu hribi și sparanghel

Postat de elucubratiiculinare in Paste
3 Iul 2016 | 2281 vizualizari
Tagliatelle cu hribi și sparanghel

Ingrediente

  • 50 g hribi uscați
  • 400 g tagliatelle
  • 16 fire sparanghel
  • 400 ml smântână lichidă
  • 50 g unt
  • ulei măsline
  • 8 căței de usturoi (sau mai mulți)
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • pătrunjel sau mărar

Mod de preparare

Hribii uscați se spală sub jet puternic de apă pentru înlăturarea impurităților. Se lasă minim 30 minute în apă pentru hidratare. Sparanghelul se curăță de partea lemnoasă și se spală bine. Se pune în apă clocotită maxim 1 minut, după care se scoate în apă rece. Călim usturoiul curățat și tocat mărunt în uleiul de măsline și untul topit câteva secunde. Adăugăm hribii strecurați. Se lasă la foc potrivit până se evaporă toată apa. Adăugăm smântâna și mai lăsăm 1-2 minute amestecând constant. Condimentăm cu sare și piper. Tagliatellele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg și se răstoarnă peste sosul de smântână cu hribi.
Se adaugă sparanghelul tăiat în 2 sau 3 bucăți.
Se amestecă bine. Se servesc imediat presărând deasupra parmezan și mărar sau pătrunjel proaspăt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu hribi și sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Maccheroni cu varza

Postat de mihaelar63

Maccheroni cu varza

Pastele fainoase se fierb in apa clocotinda cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg pastele de apa cu ajutorul unei site . Pentru ca-mi plac pastele al dente eu reduc timpul...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco

Postat de simona72

Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco

Vanata se spala, se sterge cu un prosop, se taie feliute si se prajesc in tigaia gril unsa cu putin ulei de masline.Punem un vas cu apa si sare la fiert, iar cand apa da in clocot adaugam pastele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2016, 16:35
la 03.07.2016, 18:02
Vai, ce bun!!!
la 03.07.2016, 19:53
bune!
la 03.07.2016, 20:54
Foarte buna combinatie!
la 07.07.2016, 11:49

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking