Ingrediente
- 400 g tagliatelle
- 3 lg ulei de masline
- 1 ceapa alba
- 150 g sunculita taraneasca
- 200 ml smantana pentru gatit
- 1 lg de parmezan ras
- sare, piper dupa gust
- 1/2 lgt nucsoara
- fulgi de chilli
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. La final, se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece apoi se lasa sa se scurga de apa.
Ceapa se taie marunt. Se pune uleiul intr-o cratita si cand se incinge, se pune ceapa la calit.
Sunculita se taie in cubulete si se pune apoi peste ceapa. Se lasa sa se caleasca impreuna pana incepe sa prinda putina culoare. Se toarna smantana si se amesteca. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust apoi se adauga pastele scurse de apa. Se omogenizeaza totul si se adauga parmezanul. Daca mai este nevoie, se mai condimenteaza. Se amesteca bine si se mai lasa 2-3 minute pe foc
Se servesc imediat cu fulgi de chilli presarati deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sunculita taraneasca si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|