Tagliatelle cu vinete, rosii si branza feta

Postat de katty in Paste
12 Sep 2017 | 3315 vizualizari
Tagliatelle cu vinete, rosii si branza feta

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 1/2 ceapa rosie
  • 3 rosii mari, bine coapte
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 150-200 gr branza feta
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • piper negru macinat
  • 250 gr tagliatelle
  • frunze de busuioc verde pentru decor

Mod de preparare

Curatam vinetele de coaja si le taiem in cubulete mai mici. Le presaram cu putina sare si le lasam la scurs intr-o strecuratoare pentru 15 minute. Curatam ceapa si o tocam fin. Spalam rosiile si le tocam cubulete.

In 2 linguri ulei de masline, calim cuburile de vinete pana se inmoaie. Scoatem cuburile de vinete intr-o farfurie, punem uleiul ramas si calim ceapa. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, adaugam zaharul si usturoiul tocat fin. Lasam cateva secunde, apoi punem rosiile. Amestecam usor pana rosiile se inmoaie bine. Aducem inapoi cuburile de vinete, sare, piper, busuiocul si mai lasam sa dea cateva clocote.

In acelasi timp, punem la fiert intr-o oala cu apa sarata, pastele. Scurgem tagliatelle dupa ce le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet si le amestecam cu sosul de rosii si vinete.

Punem pastele pe farfurii, presaram deasupra branza feta si ornam cu frunze de busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu vinete, rosii si branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu legume gratinate

Postat de caroline

Paste cu legume gratinate

1.  Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj,amestecand din cand in cand. 2....

Citeste continuarea

Paste cu dovlecei si ciuperci

Postat de mirela0911

Paste cu dovlecei si ciuperci

Ciupercile se spala si se curata apoi se taie felii. Dovlecelul se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Ardeiul se taie bastonase mici. Intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2017, 12:14
la 12.09.2017, 12:44
Foarte bune!
la 12.09.2017, 13:47
la 12.09.2017, 14:17
Immm, tare bun!
la 12.09.2017, 14:51

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking