Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval

Postat de miha in Paste
20 Mai 2010 | 8732 vizualizari
Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval

Ingrediente

  • Pentru tagliatelle:
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • sare
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 250 g smantana
  • 200 g cascaval
  • sare si piper

Mod de preparare

Tagliatelle:

Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.

Eu le-am facut cu ajutorul masinii de paste. De mare ajutor masinuta asta. :)

Inainte de a pune la fiert in apa cu sare, se scutura de surplusul de faina. Se fierb putin, pana se ridica la suprafata, cca 2 minute, apoi se strecoara.

Sosul:

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc foarte putin in 2 linguri cu ulei de masline. Se adauga smantana, se dau cateva clocote, apoi se adauga cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Se potriveste gustul de sare si piper, se mai dau cateva clocote, pana se topeste cascavalul.

Sosul se toarna peste paste si se omogenizeaza.

Se servesc calde cu friptura de pui inabusita cu muuuuult usturoi. :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Couscous-ul bunicii

Postat de Mutulica

Couscous-ul bunicii

După ce se uscau biluțele de couscous, acestea erau spălate în două ape intr-o  oală mare ( bunica mea a avut patru copii și nu avea oale mici) și amestecate cu mâna....

Citeste continuarea

Paste cu porc si ghebe

Postat de rocsi_1612

Paste cu porc si ghebe

Ghebele le spalam apoi le fierbem pana se desareaza. Le punem intro sita sa se scruga apoi le tocam, dar nu marunt. Spalam bucata de cotlet, o tamponam cu un servetel de bucatarie apoi o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2010, 00:35
Tare lucru ca ai facut tagliatelle de casa, e altceva, este?
Eu insa in locul tau as fi folosit parmiggiano sau mozarella, cascavalul e prea puternic, iar in combinatie cu pastele.........pfff........stii cum se depun sunculitele, mama-mama .
Eu am inlocuit cascavalul de la toate felurile de mancare la care-l foloseam acum ani de zile, paste si pizza, in principal.
la 20.05.2010, 00:37
Poza cu puiul sigur face parte de-aici sau ai incurcat borcanele de marmelada cu cele de dulceata.
la 20.05.2010, 00:45
vreau si pulpele alea,eu
la 20.05.2010, 01:12
Crisi am zis la sfarsit ca le-am papat cu friptura de pui cu mult usturoi. E adevarat ceea ce spui vis-a-vis de cascaval, dar parmezanul nu-mi place, mozzarella n-aveam si nici vreo problema cu sunculitele nu am.
la 20.05.2010, 01:12
Pe toate le vrei Ela?

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking