Tahina

Postat de doralinda72 in Mancaruri de post
1 Dec 2012 | 4645 vizualizari
Tahina

E o crema de susan,cred ....nu stiu exact traducerea in romana ptr ca nu am mancat-o pana acum vreo 10 ani! Dar e un aperitiv minunat, banuiesc ca e foarte folosit in bucataria araba mai mult, dar eu am invatat-o de la soacra.

Ingrediente

  • 200 gr crema de susan
  • sucul de la o lamaie
  • O lingurita chimion
  • sare dupa gust
  • putina apa

Mod de preparare

Punem intr-un bol crema de susan, apoi turnam incet si amestecand, apa si sucul de lamaie. Punem apa si lamaie dupa gust, pana cand devine o crema deschisa la culoare si foarte moale. La inceput cand veti turna apa, se va intari si schimba culoarea, dar nu va speriati, e normal, apoi se va deschide pe timp ce veti adauga si zeama de lamaie. Potriviti de sare si presarati chimion pe deasupra cand e gata. Se serveste cu piftie ( pita ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tahina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)

Postat de doralinda72

Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)

Turnam faina in vasul de la mixer, apoi zaharul, sarea, drojdia, uleiul si tahina. Adaugam si apa calduta si mixam la robot cu ajutorul cricului de framantat ptr cca 15 minute. Cand aluatul e...

Citeste continuarea

Humus reteta

Postat de silvi0ara

Humus reteta

Humus reteta Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat ca fierb mult mai repede si sunt mult...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2012, 19:26
Am mâncat ceva de acest gen în Spania, n-am întrebat cum se face, eram prea ocupat cu felurile testate
Arată bine
la 01.12.2012, 19:27
Si e foarte gustos padre!
Si in spania au atatea aperitive!!! Am intrat intr-un restaurant numai cu tapas! M-am umflat de atata mancare, e foarte buna!
la 01.12.2012, 19:30
Foarte interesant! N-am mancat niciodata..
la 01.12.2012, 19:31
La "bufet libre" am probat toate mâncărurile.
la 01.12.2012, 19:34
Cred ca este foarte buna.

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking