Taietei cu varza acra calita, smantana si cascaval, la cuptor

Postat de vasimur in Paste
24 Feb 2020 | 5818 vizualizari
Taietei cu varza acra calita, smantana si cascaval, la cuptor

Varza murată sau dulce poate fi gătită în multe feluri, cu puțină imaginație. De data ceasta m-am gândit la tăieței cu varză călită, smântână și cașcaval, la cuptor. Este o mâncare delicioasă, rapidă, ușor de făcut și care poate constitui o cină foarte gustoasă sau chiar un prânz.

Ingrediente

  • 1 ceapă mică
  • 1 varză murată, mai mică
  • 200 g tăieței lați (o pungă)
  • 100 g cașcaval ras
  • 5-6 linguri de smântână
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei, după gust
  • ulei pentru călit ceapa și varza

Mod de preparare

Pasul 1. Curățăm ceapa, o spălăm bine și o tocăm mărunt. Clătim varza cu apă rece (dacă este prea acră, o lăsăm ca să se desăreze, cca 10-15 minute!), o scurgem/stoarcem de apă și o tăiem foarte mărunt sau fideluțe, cum ne place. Turnăm uleiul într-o tigaie, îl incingem bine și călim mai întâi ceapa, 2-3 minute, până ce devine ca sticla după care adăugăm varza tăiată mărunt și le călim împreună (fără să adăugăm apă!), la foc mic, cam 10-15 minute, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fundul tigăii, după care oprim focul. Condimentăm cu piper măcinat și boia de ardei, după gust! Sare punem doar dacă mai este nevoie!

Pasul 2. Într-o oală punem apă la fiert, cu foarte puțină sare. Când apa clocotește, punem pastele și le fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, le strecurăm, le clătim cu apă rece și le lăsăm la scurs.

Pasul 3. Amestecăm varza călită împreună cu tăiețeii fierți și transferăm într-o tavă pentru cuptor sau într-un vas potrivit. Turnăm smântâna iar deasupra presărăm cașcavalul răzuit. Eu am folosit cașcaval feliat, pe care l-am tăiat mărunt (asta aveam la îndemână!).

Pasul 4. Punem vasul în cuptorul încins și lăsăm  la foc mediu, până ce se topește cașcavalul și se formează o crustă aurie. Nu este nevoie să stea prea mult deoarece toate ingredientele sunt deja gătite și este nevoie doar ca să se omogenizeze gusturile și să se topească cașcavalul.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei cu varza acra calita, smantana si cascaval, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Tagliatelle cu fructe de mare

Postat de oanapl

Tagliatelle cu fructe de mare

Se curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se...

Citeste continuarea

Mini gnocchi cu ton, peperoncino si smantana

Postat de gurita_ta2005

Mini gnocchi cu ton, peperoncino si smantana

Intr-o cratita punem apa cu sare, iar cand incepe sa clocoteasca, punem mini gnocchi la fiert cateva minute, cat scrie pe fiecare punga. Intr-o tigaie punem putin unt, ceapa taiata rondele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2020, 18:09
o bunatate
la 24.02.2020, 18:36
Foarte gustos!
la 24.02.2020, 19:02
la 24.02.2020, 19:04
la 24.02.2020, 19:10
Mulțumesc!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking