Ingrediente
- 250 grame taitei (eu am folosit taitei indonezieni Mie) Pot fi inlocuiti cu spaghete
- Pentru creveti:
- 400 grame creveti mari, decorticati (eu am folosit congelati)
- 1 lingurita paprika afumata (sau mai mult-dupa preferinte)
- sare, piper
- ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- cateva frunze de patrunjel proaspat
- Pentru sosul Bang Bang:
- 125 grame maioneza (eu am folosit din iaurt) Poate fi inlocuita cu iaurt
- 60 grame sos dulce de chili
- 2 catei de usturoi, pisati
- sucul de la 1/2 lime
- 1 lingurita Sriracha (sos picant)
- cativa fulgi de chili (optional)
Mod de preparare
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.
Cu ajutorul unui tel, se amesteca toate ingredientele pentru sosul Bang Bang.
Se decongeleaza crevetii, daca sunt congelati, sub jet de apa rece. Se amesteca apoi cu paprika, sare si piper.
Se taie usturoiul felii si se caleste cateva minute in 2 linguri de ulei.
Se adauga apoi crevetii si se gatesc 4-5 minute, pana sunt gatiti complet. Se adauga pastele si sosul, se amesteca bine, se presara patrunjel deasupra si se consuma imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu creveti in sos Bang Bang" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|