Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si marar

Postat de simona72 in Retete Delikat
24 Iul 2018 | 2848 vizualizari
Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si marar

Gatesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente100% naturale. Asta e sloganul din ultima vreme in materie de gatit. Ierburile uscate folosite au un gust autentic si o savoare deosebita. Mai mult, pentru a păstra proprietățile nutritive și gustul autentic al ingredientelor, condimentele sunt uscate în mod natural și ambalate în condiții ce asigură un nivel ridicat de calitate și siguranță. În plus, noua gamă include atât produse cu sare, cât și fără, în funcție de destinația de utilizare a produsului. Reteta de astazi este simpla, nu sunt nevoie de multe ingrediente, amestecul de ierburi si marar folosite aduc savoare suficienta preparatului. Am pregatit pastele in casa, asta ca tot am avut timp liber. De cele mai multe ori atunci cand fac paste cu sos, prefer pastele late gen taitei, pappardelle, tagliatele.

Ingrediente

  • Pentru paste (pentru 6 persoane):
  • 3 oua de casa
  • ½ lingurita sare
  • 300 gr faina alba
  • Pentru sos (pentru 2 persoane):
  • 1 castron de ciuperci galbiori (aproximativ 250 gr)
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • Fulgi de chili de la Delikat
  • Amestec de ierburi si marar de la Delikat-1 lingurita
  • Un praf de sare
  • 70-80 gr branza maturata sau parmezan(eu folosesc branza Praid)

Mod de preparare

Pentru paste, am sa va invat cel mai simplu mod in care sa faceti pastele de casa. Puneti toate ingredientele pentru paste intr-un robot. Mixati si lasati cateva secunde pana aluatul se formeaza si se aduna intr-o bila. Mare atentie! Consistenta aluatului difera in functie de marimea oului si de calitatea fainii. Daca aluatul nu are consistenta dorita, daca nu se aduna si ramane sub forma de firimituri, adaugati putina apa rece, atat cat este nevoie pentru a capata consistenta aluatul. Lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi il folositi dupa cum doriti. Puteti sa faceti paste de diferite marimi sau foi de lasagna. In continuare am folosit o masina de taitei, atat pentru intins cat si pentru taiat. Eu am optat pentru taitei subtiri, dar lati, nu din cei subtiri ca pentru supa. Intre timp m-am ocupat de sos.

Se incinge uleiul intr-o tigaie, de preferat una mare sau un wok. Se pune usturoiul taiat marunt si se lasa maxim 5 secunde pe foc. Atentie!! Usturoiul se caleste foarte repede, sunt suficiente cateva secunde pentru ca uleiul doar sa se infuzeze cu aroma usturoiului, iar acesta sa nu devina amar in caz ca se arde. Ciupercile le avem pregatite dinainte, curatate cu o pensula cu par, de eventualele resturi de pamant si trecute rapid sub jet de apa rece. Cu cat lasati ciupercile mai mult in apa, cu atat acestea se imbiba mai tare si necesita un timp de prajire/fierbere mai mare. Ciupercile mai mici le lasam intregi, iar pe cele mai mari le rupem in bucati sau le taiem cu cutitul. Le adaugam in uleiul incins si le calim la foc iute. Punem un praf de sare peste ciuperci si le lasam pe foc pana se prajesc, se inmoaie si apa lasata a scazut. Se adauga smantana pentru gatit, amestecul de ierburi cu marar si fulgi de chili. Amestecam si lasam sa dea in clocot.

Intre timp punem o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa clocoteste, adaugam pastele facute anterior. Lasam pe foc 3 minute, le luam direct din oala cu un cleste, le adaugam peste sos si amestecam usor. Punem branza rasa si amestecam. Cand incepe sa dea in clocot, vedem daca sosul este prea gros. In acest caz, mai adaugam putin din apa in care au fiert pastele. Potrivim de sare daca mai este cazul si le servim imediat, cu un plus de fulgi de chili deasupra pentru cei care doresc mai picant.

Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vinete cu carne in stil chinezesc

Postat de Ksenya

Vinete cu carne in stil chinezesc

Spalam vanata, apoi taiem felii nu mai groase de 5 mm, insa nu taiati vanata pana la sfarsit. Presarati vanata cu sare si lasati-o pentru 30 min.  Tot pentru 30 minute lasam si umplutura,...

Citeste continuarea

Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola

Postat de diaconta

Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola

Pieptul de pui l-am taiat în doua pe grosime, obtinând felii mai subtiri. Untul moale l-am amestecat cu ierburile italiene, apoi am uns cu el cele doua felii de piept de pui. Am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2018, 17:35
Wow! Cum arata!!!
la 24.07.2018, 18:31
Cum ies pastele de casa... nu le intrece nimic
la 24.07.2018, 18:42
In combinatie cu ciuperci, un deliciu!
la 24.07.2018, 18:56
Ce mâncare delicioasă...! Tot ce ai pus în ea, îmi place în mod deosebit...
la 24.07.2018, 20:47
Grozava mancare ne-ai preparat iar, Simonici!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking