Taitei orientali cu carne de porc

Postat de Satisfyyourcravings in Porc
28 Mar 2016 | 3393 vizualizari
Taitei orientali cu carne de porc

Ingrediente

  • 1/2 mana piper Szechuan
  • 350 grame filet de porc, fara prea multa grasime, feliat
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras
  • 1 chili proaspat, fara seminte si tocat
  • 125 grame ciuperci urechi de lemn uscate
  • 1 ardei gras galben, taiat fasii
  • 2 morcovi, taiati julienne
  • 1 catel de usturoi feliat
  • cateva fire ceapa verde, tocate rondele
  • 150 grame taitei gatiti
  • 1 lingura sos de peste
  • 40 ml supa de pui
  • sos de soia dulce (ketjap manis)

Mod de preparare

Se acopera carnea cu piperul Szechuan.

Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte cateva minute, se scurg si se toaca.

Se incalzeste un wok la foc mare. Se adauga uleiul de susan si cel de floarea soarelui, apoi ghimbirul, chiliul si ciupercile si se gatesc pana devin aurii.

Se adauga ardeiul, ceapa, usturoiul si mocovii si se prajesc cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga taiteii, sosul de peste si supa de pui si se lasa pana cand taiteii s-au incalzit, 2-3 minute. Se adauga sos de soia dulce dupa gust. 

Se scot taiteii si se pastreaza la cald. 

Se incalzeste putin ulei de floarea soareului, in wok si se prajeste carnea de porc 2-3 minute. 

Se serveste imediat cu taitei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei orientali cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpă de porc cu ciuperci și praz

Postat de panacris

Pulpă de porc cu ciuperci și praz

Pulpa de porc se fasonează ca să iasă un dreptunghi, ce se poate rula, apoi se asezonează de sare, piper și se pune la rece, cca. 15 minute. Între timp se curăță prazul, ciupercile,...

Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu gogosari in sos de rosii

Postat de merisor67

Cartofi taranesti cu gogosari in sos de rosii

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Tocăm ceapa julien, kaizerul în bastonașe, scurgem gogoșarii și îi tocăm tot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2016, 14:33
Super!
la 28.03.2016, 14:34
Ce retete faine ai!
la 28.03.2016, 14:34
Buni or fi!
la 28.03.2016, 14:35
ma inscriu si eu la o portie
la 28.03.2016, 14:37

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking