Tarator

Postat de GatesteUsor in Supe
18 Feb 2015 | 5373 vizualizari

Tarator este o supa rece de iaurt si castraveti specifica, din cate stiu eu, Bulgariei si tarilor invecinate. Este un pic diferita de ceea ce intelegem noi prin supa, taratorul fiind mai apropiat de tzatziki dupa parerea mea. In fine este o supa gustoasa si foarte light.

Ingrediente

  • 1 castravete fabio
  • 1 legatura de marar
  • 50 gr de nuci
  • 2 catei de usturoi
  • 400 gr de iaurt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 100 ml de lapte
  • suc de lamaie de la o lamaie

Mod de preparare

Castravetele se curata de coaja si se inlatura semintele. Se toaca marunt castravetele, nucile si mararul. 

Se pun toate intr-un bol impreuna cu iaurtul, sarea, usturoiul pisat si se omogenizeaza. 

La final se adauga ulei de masline, suc de lamaie si lapte. 

Se tine la frigider timp de o ora inainte de servire si se serveste cu nuci tocate si bucatele de castravete deasupra. 

Pofta mare! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarator" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar

Postat de ctlina

Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar

Se piseaza usturoiul cât mai fin posibil. Într-un castron adanc se amesteca iaurtul cu uleiul pana cand amestecul devine omogen.  Se curata de coaja castravetele și se taie...

Citeste continuarea

Supa bulgareasca Tarator

Postat de mitinita

Intr-un bol amestecam uleiul de masline si usturoiul,apoi adaugam castravetii taiati cubulete. Adaugam nucile macinate,mararul si iaurtul,apoi punem bolul la frigider 2 ore. Se sareaza dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2015, 15:49
Interesant!
la 19.02.2015, 18:00
Foarte buna! Felicitari!
la 03.03.2015, 12:52
Va multumesc! Pupiii

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking