Tarta aperitiv, cu legume si branzeturi

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
3 Iul 2020 | 2749 vizualizari
Tarta aperitiv, cu legume si branzeturi

Am făcut săptămâna trecută o tartă aperitiv, cu legumele și brânzeturile pe care le aveam în casă și tare mult ne-a plăcut, poate și pentru faptul că n-am mai preparat de mult timp așa ceva...

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 grame de făină albă
  • 150 grame de unt
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • Pentru umplutură:
  • 3 cartofi roz
  • 2 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 100 grame de mazăre
  • 2 cepe verzi
  • 150 grame de telemea de vaci
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • 2 ouă
  • 2 linguri de smântână grasă
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • unt pentru uns tava de copt

Mod de preparare

Mai întâi se face aluatul pentru tartă. Se amestecă făina albă cu sarea și apoi se frământă repede și se încorporează oul și untul rece.Când aluatul este legat, bine format și elastic, se aplatizează, se pune într-o pungă de unică folosință și se dă la frigider, ca să se întărească.

Între timp se spală cartofii și se pun la fiert ”în coajă”, iar când sunt gata, se scot din apă, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc.

Se curăță morovii și țelina, se spală și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert și se lasă să se răcorească.

Se fierbe mazărea, dacă nu este fiartă, se strecoară și se lasă să se răcorească. Dacă mazărea este conservată, se clătește în câteva ape și se lasă să se strecoare.

Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele.

Telemeaua se taie cubulețe, iar cașcavalul se răzuiește fin. Se amestecă ouăle cu smântâna și se lasă în așteptare.

Când legumele s-au răcit, se taie sub formă de cubulețe, sau rondele.

Se scoate aluatul rece din congelator și pe planșeta înfăinată se întinde o foaie de dimensiunea tăvii de copt. Se unge cu unt tava, se pune foaia de aluat, se înțeapă cu o furculiță și apoi se adaugă pe rând legumele pregătite: cartofii, țelina, morcovii, mazărea, ceapa verde și telemeaua tăiată cubulețe.

Se condimentează tarta cu: sare, piper și boia de ardei și apoi se toarnă, pe toată suprafața, amestecul de smântână și ouă, după care se presară cașcavalul răzuit.

Se dă tarta la cuptor, la temperatură medie, până ce se coace și se rumenește frumos. Atunci se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat. Cine dorește, poate servi alături un iaurt gras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv, cu legume si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu legume si branzeturi

Postat de ianculubita

Aperitiv tarta cu legume si branzeturi

Se bat ouale intr-un castron, se adauga mezelurile taiate cubulete mici, branza rasa, smantana, sare daca este nevoie, maslinele taiate rondele, ardeiul taiat cubulete mici,ciupercile sotate in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2020, 22:25
Gustoasa!
la 04.07.2020, 07:53
Mulțumesc frumos, Cătălina!
la 04.07.2020, 08:32
Eu vreu,, feliuta "' ce ai tait -o
la 04.07.2020, 08:58
Orice, pentru tine, Mihaela...
la 04.07.2020, 10:03
Ne plac tartele sarate!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking