Tarta cu afine si mousse de ciocolata

Postat de cristinne in Torturi
3 Dec 2010 | 6925 vizualizari
Tarta cu afine si mousse de ciocolata

Usoara si pufoasa!

Ingrediente

  • afine: 250 gr
  • biscuiti petit beurre cu cacao: 1 pachet jumatate;
  • unt:  100gr
  • zahar: 10 lingurite
  • frisca lichida: 500 ml;
  • ciocolata: 150 gr (amaruie)
  • crema fina de branza (mascarpone): 500 de gr
  • 3 oua;

Mod de preparare

Blatul:

Se face blatul din biscuitii pisatim 3 lingurite de zahar si untul topit. Se pune in forma si se da la cuptor 10minute la foc mic. Se scoate si se lasa la racit (nu se scoate din forma).

 Se pregatesc cremele:

Mousse de ciocolata:

Se topeste ciocolata impreuna cu 30 de grame de unt (la bain-marin); Se separa ouale si se bat separat albusurile cu zaharul si galbenusurile separat. Se bate separat 250 ml de frisca. Se ia ciocolata de pe foc topita si se lasa sa se raceasca usor (pana devine calduta), se toarna apoi galbenusurile si se ogmogenizeaza. Se mai lasa nitel la racit cateva minute si se toarna si albusurile amestecand bine. La final se incorporeaza si frisca batuta. Se da amestecul la frigider pana il asamblam in tarta.

Crema fina cu afine:

Se bate 200 ml de frisca, bine. Se bate mascarponele cu 5 lingurite de zahar farin si 50 ml de frisca lichida. Se incorporeaza cele 2 amestecuri apoi si se omogenizeaza.

Afinele.

Se lasa la scurs inainte macar o jumatate de ora minim (eu am avut de la congelator, le-am decongelat inainte) si se adauga in crema alba, usor cu paleta fara a le sfarma si amestecand usor si repede fara a avea timp coloreze prea tare crema in mov. (mie una nu imi place, poate copiilor da!). Eu am mai pastrat o manuta pentru decor.

Se asamblaza tarta, turnand amestecul de crema fina cu afine primul (sau in ordinea dorita) peste blatul de biscuiti. Se toarna apoi si cealalta crema de mousse de ciocolata. La final se decoreaza la mijloc cu o manuta de afine de padure.

Se da la rece o noapte (sau cateva ore bune). A 2a zi se desfac frumos marginile tartei (forma), batand usor ca sa nu se destrame. Eu am decorat marginile apoi cu fulgi de ciocolata rasa.

Este o tarta foarte cremoasa si usoara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2010, 18:26
vin prima la o portie
la 03.12.2010, 18:45
foarte bine arata sunt sigura ca-i si buna
la 03.12.2010, 18:49
la 03.12.2010, 18:51
super combinatie!
la 03.12.2010, 18:55
Cat de delicioasa!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking