Prepararea aluatului fraged pentru Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca
Intr-un bol mare, pune faina, zaharul pudra si praful de sare.
Adauga cubuletele de unt rece si amesteca cu varful degetelor pana cand obtii o compozitie nisipoasa.
Adauga oul si omogenizeaza. Aduna aluatul intr-o bila, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Coacerea aluatului:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Intinde aluatul rece pe o suprafata pudrata cu faina, pana cand obtii o foaie de aproximativ 3-4 mm grosime.
Transfera cu ajutorul sucitorului intr-o forma de tarta cu diametrul de 22 cm, presand bine marginile si indepartand excesul.
Inteapa cu o furculita si coace aluatul timp de 20-25 de minute, sau pana cand devine auriu. Lasa-l sa se raceasca.
Prepararea cremei de vanilie:
Intr-un bol, bate galbenusurile cu zaharul pana devin deschise la culoare.
Adauga amidonul de porumb si omogenizeaza.
Infierbanta laptele impreuna cu vanilia pana cand ajunge aproape de punctul de fierbere.
Toarna laptele fierbinte treptat peste amestecul de galbenusuri, amestecand mereu.
Pune amestecul inapoi pe foc si amesteca constant, pana cand se ingroasa si devine o budinca fina.
Lasa crema sa se raceasca complet, acoperita cu folie alimentara, pentru a preveni formarea crustei.
Prepararea frisca
Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o frisca ferma.
Asamblarea tartei:
Intinde crema de vanilie peste crusta rece.
Niveleaza suprafata si decoreaza cu frisca batuta, cu ajutorul unui pos cu dui.
Poti adauga fructe proaspete deasupra tartei: capsuni, afine, zmeura sau felii de kiwi.
Lasa tarta la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a o servi, astfel incat crema sa se intareasca si aromele sa se intrepatrunda.
La fel de buna e si tarta cu fructe si frisca dar si tarta cu mere delicioasa si rapida
Daca preferi tartele sarate, poate incerci Tarta cu carne tocata si ciuperci