Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

Postat de Stella29 in Dulciuri
22 Mai 2024 | 389 vizualizari
Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

Aceasta tarta cu aluat fraged, crema de vanilie si frisca este un desert clasic, perfect pentru orice sarbatoare sau intalnire de familie. Reteta este simpla, iar rezultatul este mereu apreciat. Combinatia dintre textura crocanta a aluatului cu cremozitatea si dulceata cremei de vanilie, completate de frisca usoara, fac din  Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca un desert de nerefuzat! Pofta buna!

Ingrediente

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g de faina
  • 125 g de unt rece, taiat cubulete
  • 50 g de zahar pudra
  • 1 ou
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 500 ml de lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 g de zahar
  • 40 g de amidon de porumb
  • 1 pastaie de vanilie sau 1 lingurita de esenta de vanilie

Ingrediente pentru frisca:

  • 200 ml de smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare

Prepararea aluatului fraged pentru Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

Intr-un bol mare, pune faina, zaharul pudra si praful de sare.

Adauga cubuletele de unt rece si amesteca cu varful degetelor pana cand obtii o compozitie nisipoasa.

Adauga oul si omogenizeaza. Aduna aluatul intr-o bila, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Coacerea aluatului:

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Intinde aluatul rece pe o suprafata pudrata cu faina, pana cand obtii o foaie de aproximativ 3-4 mm grosime.

Transfera cu ajutorul sucitorului intr-o forma de tarta cu diametrul de 22 cm, presand bine marginile si indepartand excesul.

Inteapa cu o furculita si coace aluatul timp de 20-25 de minute, sau pana cand devine auriu. Lasa-l sa se raceasca.

Prepararea cremei de vanilie:

Intr-un bol, bate galbenusurile cu zaharul pana devin deschise la culoare.

Adauga amidonul de porumb si omogenizeaza.

Infierbanta laptele impreuna cu vanilia pana cand ajunge aproape de punctul de fierbere.

Toarna laptele fierbinte treptat peste amestecul de galbenusuri, amestecand mereu.

Pune amestecul inapoi pe foc si amesteca constant, pana cand se ingroasa si devine o budinca fina.

Lasa crema sa se raceasca complet, acoperita cu folie alimentara, pentru a preveni formarea crustei.

Prepararea frisca

Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o frisca ferma.

Asamblarea tartei:

Intinde crema de vanilie peste crusta rece.

Niveleaza suprafata si decoreaza cu frisca batuta, cu ajutorul unui pos cu dui.

Poti adauga fructe proaspete deasupra tartei: capsuni, afine, zmeura sau felii de kiwi.

Lasa tarta la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a o servi, astfel incat crema sa se intareasca si aromele sa se intrepatrunda.

La fel de buna e si tarta cu fructe si frisca dar si tarta cu mere delicioasa si rapida

Daca preferi tartele sarate, poate incerci Tarta cu carne tocata si ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu ananas

Postat de andaoana

Prajitura cu ananas

Pregatim 12 forme de briose. 50 gr unt impreuna cu o lingura de zahar pudra, semintele de vanilie le frecam pana cand untul se inmoaie si se face ca si o pasta. Repartizam untul astfel...

Citeste continuarea

Baigli

Postat de andaoana

Baigli

Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia , adaugam o lingura de indulcitor sau zahar si una de faina si amestecam bine . Lasam acoperit pana pregatim restul ingredientelor. Faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2024, 12:38
Clasică și delicioasă!
la 28.05.2024, 20:49
O tarta delicioasa si aromata ne-ai adus! Bravo!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking